x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila: Mâine soseşte în Capitală transportul cu Molnupiravir

Alexandru Rafila: Mâine soseşte în Capitală transportul cu Molnupiravir

31 Ian 2022   •   15:52
Alexandru Rafila: Mâine soseşte în Capitală transportul cu Molnupiravir
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anuntat că maine va sosi la Bucureşti un transport cu 50.000 de cutii de Molnupiravir, medicament destinat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, care vor fi distribuite spitalelor şi centrelor ambulatorii de evaluare.

"Mâine soseşte în Bucureşti transportul cu Molnupiravir. El a plecat din Budapesta, cred că a şi trecut frontiera de stat la această oră, iar cele 50.000 de cutii de Molnupiravir pentru 50.000 de pacienţi vor fi distribuite spitalelor şi centrelor ambulatorii de evaluare a pacienţilor", a spus Rafila, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

El a spus că se va trece cu bine peste acest val al pandemiei prin implicarea tuturor categoriilor de profesionişti şi cu respectarea măsurilor sanitare şi vaccinare.

"Cifrele sunt în fiecare zi îngrijorătoare în continuare, aşteptăm mult dorita scădere a numărului de cazuri, dar lucrul acesta se poate realiza doar dacă contribuim cu toţii prin utilizarea măştii, evitarea aglomeraţiilor, vaccinare", a arătat ministrul. 

×
Subiecte în articol: alexandru rafila