x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alstom vrea să modernizeze vagoanele Metrorex în schimbul prelungirii contactului de mentenanţă

Alstom vrea să modernizeze vagoanele Metrorex în schimbul prelungirii contactului de mentenanţă

26 Noi 2008   •   00:00

Alstom Transport România vrea să finanţeze modernizarea vagoanelor Astra pentru Metrorex în schimbul prelungirii contractului de mentenanţă, intrat în vigoare în 2004, a anunţat marţi directorul general al companiei, Gabriel Stanciu.



"Această soluţie ar permite Metrorex să utilizeze rapid un produs modernizat, fără investiţii iniţiale din partea sa. (...) În funcţie de variantele pentru care se optează, sistemul ar permite o economie de energie de până la 20%", a spus directorul general al Alstom Transport România.
Potrivit lui Gabriel Stanciu, în cazul în care Metrorex validează această soluţie şi prelungeşte durata contractului de mentenanţă, Alstom are capacitatea să livreze primul tren de şase vagoane în 12 luni de la intrarea în vigoare a actului adiţional. Capacitatea de modernizarea a vagoanelor de care dispune Alstom este de aproximativ şase unităţi pe lună.
Directorul general al Alstom Transport România a sublinit că societatea va putea livra până în 2012 aproximativ 150 de vagoane modernizate.
Contractul de mentenanţă cu Metrorex a fost semnat în 2003 şi a intrat în vigoare în 2004 şi are o durată de 15 ani pentru mentenanţa a peste 400 de vagoane vechi şi noi.
În afara vagoanelor Astra, Metrorex mai deţine 264 vagoane noi de metrou Bombardier. Asamblarea acestora a fost realizată la fabrica din Craiova împreună cu partenerul român Electroputere.
Pe 21 noiembrie, directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu a declarat că societatea prognozează că va avea buget de 1,289 miliarde de lei anul viitor, din care va aloca 727 de milioane de lei pentru activitatea de exploatare.
Metrorex estimează pentru finele lui 2008 investiţii de 523 de milioane de lei, din care 200 de milioane de lei vor fi acoperiţi din surse proprii. Bugetul de investiţii pentru 2008 al Metrorex a fost de 336 de milioane de lei, din care 120 de milioane de lei a fost obţinut prin credite externe.
Alstom Transport a intat pe piaţa din România pe 4 decembrie 1994 şi a investit 12 milioane de euro în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi a mijloacelor de producţie. Investiţia totală pentru sistemul de mentenaţă Metrorex se ridică al aproximativ 42 de milioane de euro şi urmează să se finalizeze în 2012.
Alstom Transport România are 530 de salariaţi.
În cursul anului financiar 2007-2008, Alstom Transport a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 39% faţă de anul precedent. Compania este prezentă în peste 60 de ţări şi are 26.000 de salariaţi.

Mediafax

×