x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Am inceput sa traiesc numai cu calmante"

"Am inceput sa traiesc numai cu calmante"

18 Apr 2005   •   00:00

S-au iubit, s-au casatorit, au divortat si s-au iubit din nou. Pompilia este acum din nou singura. Dan s-a recasatorit si urmeaza sa aiba un copil. "Altarele din suflet se prabusesc cu zgomot", spune Pompilia.



  • de CRISTIAN PETRU

  • DEMERS. Pompilia incearca sa il convinga pe Dan sa se intoarca la ea
    S-au cunoscut in urma cu 11 ani, dar pentru o lunga perioada de timp au ramas doar amici. In 1997, Dan a invitat-o pe Pompilia la ziua mamei lui si "atunci a inceput o poveste de dragoste patimasa, o iubire dincolo de limite", spune femeia. In acelasi an s-au si casatorit, iar Pompilia si-a vandut casa pe care o avea de la parintii ei si s-a mutat cu Dan, in apartamentul parintilor lui. "Nu mi-a fost usor, pentru ca am dat peste o soacra dificila cu care cu greu ma puteam intelege. Era tipul de femeie extrem de posesiva cu fiul ei, geloasa pe orice femeie care a existat in viata lui. Era obisnuita sa comande, Dan fiind la 27 ani inca «sub papucul mamei». Mi-a pus in vedere chiar ca fiul meu din prima casatorie, care acum are 21 de ani, nu are ce cauta in casa ei, astfel ca acesta a fost crescut de bunici de la 13 ani", povesteste Pompilia. Ea a acceptat totusi toate conditiile si a incercat sa traiasca alaturi de Dan, sa isi construiasca o familie.

    PROBLEME. Nu era totul roz. Existau si certuri, cum exista in fiecare familie. Femeia spune ca Dan era un om foarte dur si sever, posibil defect profesional, fiind sef la gardieni, si nu suporta sa-i iasa cineva din cuvant, in special ea. La doi ani de la casatorie, in 1999, dupa o cearta, Dan a introdus actiune de divort. Judecatorul i-a acordat divortul relativ usor, avand in vedere ca nu aveau copii. Cei doi au stat despartiti o perioada, dupa care au continuat sa locuiasca impreuna, in concubinaj. Certurile au continuat insa. Nu de putine ori ea era trimisa la mama ei in urma unui conflict. Spre exemplu, in 2003, in iunie s-au certat din nou dintr-un motiv banal. Ea s-a trezit de dimineata cu gandul de a varui, iar el, cand s-a trezit, i-a spus sa termine cu treaba asta, pentru ca nu are chef de deranj in casa. Ea a insistat, iar el cu atitudine de sef i-a spus: "Mi-ai iesit din virgula!". Cand el spunea ceva, ea n-avea voie sa iasa din cuvantul lui. In momentul acela, baiatul ei se afla acolo temporar, pentru ca era bolnav. Dan i-a dat pe amandoi afara din casa, pur si simplu (din cauza firii lui impulsive, se supara foarte repede).

    IMPACARE. In vara anului 2003, ei i s-a oferit ocazia sa plece in Spania la munca si, pentru ca ramasese fara serviciu si pe fondul problemelor conjugale, a acceptat. "Intr-un moment de nebunie m-am hotarat sa plec din tara. Voiam sa incerc sa fac ceva cu viata mea", spune Pompilia. Pe Dan l-a deranjat foarte mult aceasta decizie a Pompiliei si a incercat s-o convinga sa nu plece, dar ea era absolut hotarata. Femeia spune ca i-a fost foarte greu in Spania, ca au fost momente in care nu spunea ca este romanca. A tinut legatura cu sotul ei, vorbeau des la telefon. El o ruga sa se intoarca acasa, dar, cu toate acestea, Pompilia a aflat ca el are pe altcineva. Si chiar ca vrea sa se casatoreasca cu acea femeie. Atunci, Pompilia a renuntat sa il mai sune, a renuntat sa se gandeasca la el, la un viitor cu el. A revenit in tara in februarie 2004 si l-a sunat sa-l anunte ca s-a intors. "Intr-o jumatate de ora a fost la noi, am plans in bratele lui. Ne-a fost tare dor si mie si lui. M-a luat acasa in acea seara, m-a cerut in casatorie. Eram fericita, simteam ca ma iubeste profund, statornic si definitiv. Dar, cum orice minune nu tine mult, relatia a inceput sa se raceasca.

    Nu-mi mai spunea problemele lui. Adesea il simteam strain si departe", marturiseste Pompilia. Dan a plecat de acasa, s-a intors din nou si iar a plecat in septembrie. "Nu va puteti imagina ce am simtit atunci, nu va pot descrie disperarea, suferinta si lacrimile mele. Simteam ca l-am pierdut, simteam ca totul s-a dus, viata mea a devenit un calvar. Am inceput sa traiesc cu calmante, nu ma puteam opri din plans. M-am gandit de multe ori sa pun capat suferintei pe care nu o mai suportam. Casa, patul, toate erau pustii si moarte fara el", isi aminteste Pompilia. Dan s-a mutat cu noua lui iubita, iar Pompilia a ramas la soacra ei. "Ma teroriza, ma jignea tot timpul. Ba, mai mult, imi spunea sa plec din casa ei. Imi spunea ca, daca fiul ei e fericit cu amanta, de ce sa n-o aduca acasa si sa nu mai plateasca chirie. Am fost pur si simplu data afara. Erau zile cand nu ma mai puteam opri din plans, veneam de la serviciu, ma incuiam in camera mea si plangeam neincetat", spune Pompilia. La un moment dat a plecat de la soacra si s-a mutat la ai ei, dar din pacate nici aici nu i-a fost prea bine, pentru ca acolo mai locuiau si sora ei impreuna cu sotul. Barbatul fusese fostul iubit al Pompiliei si din aceasta cauza femeia nu se mai intelege cu sora ei. A plecat si din casa parintilor ei si s-a mutat la tara, singura, in casa bunicii care a murit.

    O NOUA INCERCARE. Chiar daca au trecut mai multe luni de cand s-au despartit, Pompilia sufera in continuare. "Altarele din suflet se prabusesc cu zgomot, iar icoanele la care te-ai rugat cu credinta si veneratie se scufunda in mocirla. Lumea moare sub ochii tai si nimic nu pare sa o mai poata salva. Totusi, undeva in adancul sufletului ramane o minuscula samanta de lumina din care poate izbucni din nou focul dragostei", considera femeia. Asa ca a scris la "Din Dragoste" sperand ca il va recuceri pe Dan. Acesta s-a casatorit intre timp cu amanta lui, care este si insarcinata. Barbatul a acceptat totusi sa vina in studioul emisiunii. Intreaga poveste a celor doi, in seara aceasta, la ora 20:15, la "Din Dragoste", la Antena 1.

    NORA

    "Nu mi-a fost usor, pentru ca am dat peste o soacra dificila cu care cu greu ma puteam intelege. Era tipul de femeie extrem de posesiva cu fiul ei, geloasa pe orice femeie care a existat in viata lui. Era obisnuita sa comande"

    INTOARCEREA

    "Intr-o jumatate de ora a fost la noi, am plans in bratele lui. Ne-a fost tare dor si mie si lui. M-a luat acasa in acea seara, m-a cerut in casatorie. Eram fericita, simteam ca ma iubeste profund, statornic si definitiv"

    DRAMA

    "Simteam ca l-am pierdut, simteam ca totul s-a dus, viata mea a devenit un calvar. Am inceput sa traiesc cu calmante, nu ma puteam opri din plans. M-am gandit de multe ori sa pun capat suferintei pe care nu o mai suportam" - Pompilia

    SPERANTA

    "Altarele din suflet se prabusesc cu zgomot, iar icoanele la care te-ai rugat cu credinta si veneratie se scufunda in mocirla. Lumea moare sub ochii tai si nimic nu pare sa o mai poata salva. Totusi, undeva in adancul sufletului ramane o minuscula samanta de lumina din care poate izbucni din nou focul dragostei" - Pompilia

    ALTE POVESTI

    Prima poveste din aceasta seara este a lui Valentin, un barbat de 32 de ani care, pe cand era militar, s-a indragostit de o barmanita frumusica din Bistrita, chiar daca era insurat si avea un copil. Totul a mers bine pana intr-o zi in care Valentin a hotarat sa se intoarca la nevasta lui. Era nemultumit ca noua lui iubita era prea somnoroasa si ii era lene sa se iubeasca cu el. Nu a ramas prea mult nici la nevasta. Barbatul penduleaza intre amanta si nevasta. Nu se poate decide pe cine iubeste de fapt. A doua poveste e a Marioarei, care are o casnicie fericita alaturi de Gigi, dar acesta nu i-a spus niciodata te iubesc! Marioara din Sfantul Gheorghe s-a rugat 10 ani la Dumnezeu sa-i dea un barbat potrivit pentru ea. Si i-a dat. Cand l-a intalnit, i-a fost frica sa nu fuga din casa cat timp era ea la serviciu si l-a incuiat in casa. Chiar dupa prima noapte de dragoste! (Cristian Petru)
    ×
    Subiecte în articol: casa mass-media pompilia simteam