x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasada SUA ne linişteşte pe Facebook: amplasarea scutului antirachetă se desfăşoară conform calendarului stabilit

Ambasada SUA ne linişteşte pe Facebook: amplasarea scutului antirachetă se desfăşoară conform calendarului stabilit

20 Mar 2014   •   11:56
Ambasada SUA ne linişteşte pe Facebook: amplasarea scutului antirachetă se desfăşoară conform calendarului stabilit

Ambasada SUA la Bucureşti anunţă într-o postare pe contul de Facebook că realizarea scutului de antirachetă de la Deveselu se desfăşoară conform calendarului stabilit.

Ambasada respinge informaţiile despre posibilele întârzieri în realizarea proiectului de apărare realizat de Statele Unite.

"Angajamentul SUA referitor la sistemul de apărare antirachetă (EPAA) este ferm. Implementarea sistemelor de interceptori în România şi Polonia se desfăşoară conform calendarului şi este complet bugetată pentru orizontul de timp 2015, şi respectiv 2018, după aceea urmând a se realiza continuu îmbunătăţiri", scrie Ambasada SUA pe Facebook.

Un raport al Government Accountability Office arată că estimările Pentagonului privind planificarea amplasării scutului antirachetă în România şi Polonia sunt "optimiste" şi că vor exista întârzieri în livrarea unor componente şi capabilităţi.

Government Accountability Office a făcut o evaluare a programului de apărare antirachetă în Europa, apreciind că raportul Departamentului Apărării referitor la acest subiect oferă informaţii insuficiente, iar estimările privind achiziţionarea şi livrarea unor echipamente pentru Abordarea Adaptivă în Etape privind Apărarea Antirachetă din Europa (EPAA) sunt optimiste.

×