x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Ambasadorii Unirii"

"Ambasadorii Unirii"

de Loreta Popa    |    01 Dec 2009   •   00:00

În ziua Sfântului Andrei, la 30 noiembrie, în Sala Unirii din Alba-Iulia a avut loc de acum obişnuita manifestare dedicată muzicii folk numită "Folk fără vârstă".

Au evoluat solişti şi grupuri folk de la Palatul Copiilor din Alba-Iulia, drept urmare pe cei care cred că folkul nu are tineri de perspectivă, îi sfătuim să privească mai atent. "Ambasadorii Unirii", cum a fost numit spectacolul, organizat chiar înainte de Ziua Naţională a României de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba şi Palatul Copiilor Alba-Iulia, a reunit copii din toate colţurile ţării. Aceştia au găsit de cuviinţă să aducă prinosul lor de recunoştinţă prin cânt, joc şi poezie înaintaşilor care au realizat marele act al Unirii tuturor românilor.

Producătoarul evenimentului, Manuella Popescu, ne-a spus că pentru cei mai talentaţi copii cantautori premiile au fost reprezentate de chitare, dar şi alte instrumente muzicale, oferite de sponsorul manifestării "Folk fără vârstă", "Hora Reghin". Recitalurile serii au aparţinut unor cantautori consacraţi precum Vali Şerban şi Daniel Avram, care au ridicat sala în picioare. Multe guri rele spuneau că folkul nu mai are căutare, că e pe ducă, nu mai există tineri care să ducă flacăra vie mai departe, dar Jurnalul Naţional, prin "Folk You", şi Radio România Actualităţi, prin "Folk fără vârstă", au reuşit să demonstreze contrariul.

×
Subiecte în articol: observator