x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul numit în Sigapore a înlocuit un ofiter sub acoperire la Shanghai

Ambasadorul numit în Sigapore a înlocuit un ofiter sub acoperire la Shanghai

de Dan Constantin    |    08 Apr 2017   •   07:00
Ambasadorul numit în Sigapore a înlocuit un ofiter sub acoperire la Shanghai

Cine sunt cei trei noi ambasadori numiti de președintele Iohannis prin decrete semnate în 7 aprilie?

Nicolae Tacu, noul ambasador în Singapore, a fost pentru o perioadă secretar general al guvernului Cioloș. Este judecător la Iași dar în ultimii zece ani a dus-o din detasare în detasare la ministerul Justiției și Ministerul de Externe. CSM a refuzat la un moment dat sa-i mai prelungească detasarile pentru ca bloca de ani de zile postul la instanta din Iasi.

 A fost si consul la Shanghai, postul „minat” ocupat si de un ofiter sub acoperire implicat în farsele judiciare aranjate pentru condamnarea lui Adrian Năstase. Tacu este fiul unui fost sef al inspectoratului judetean  de politie Vaslui.

Ambasada din Singapore a fost și ea in centrul unui urias scandal, seful misiunii, Silviu Ionescu fiiind condamnat pentru un accident de circulatie în care a murit o persoană și alte două ranite. Ionescu a scapat de arestare în Singapore pentru ca avea imunitate diplomatică. A murit în penitenciar în 2014, după câteva luni de detenție.

Vasilică Bazil Constantinescu are postul cel mai substantial dintre cele trei numiri , având reprezentarea diplomatica a Romaniei în China. Constantinescu este un bun cunoscător al problemelor Asiei, în ultimii ani a fost înalt functionar în diplomatia Uniunii Europene la misiunea UE-ASEAN  de la Djakarta.

 

Cezar Manole Armeanu a fost numit ambasador în Kazahstan și Tadjikistan. Este și el legat de guvernul Cioloș, fiind secretar general la Ministerul Economiei în mandatul lui Borc. A fost multi ani secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor.

×