x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi de peste 34.000 de lei date deținătorilor de animale de companie care nu respectă obligațiile

Amenzi de peste 34.000 de lei date deținătorilor de animale de companie care nu respectă obligațiile

12 Mai 2022   •   23:05
Amenzi de peste 34.000 de lei date deținătorilor de animale de companie care nu respectă obligațiile

Poliția Locală din Capitală a dat amenzi de peste 34.000 de lei deținătorilor de animale de companie care nu respectă obligațiile legale. O femeie din Sectorul 3 a primit o amendă de 5000 de lei pentru că nu și-a microcipat animalul de companie.

„Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat activităţile de verificare a respectării de către iubitorii de animale de companie a obligaţiilor legale ce le revin cu privire la microciparea şi sterilizarea acestora. Deținătoarea unui câine de rasă comună care locuiește la curte, în sectorul 3 din Capitală a fost sancționată contravențional de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. cu amendă de 5.000 de lei pentru că nu și-a microcipat animalul de companie, așa cum prevede legea. Aceasta crește un câine de rasă comună pe care nu l-a microcipat, nu l-a înregistrat în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân și nu i-a făcut nici carnet de sănătate”; transmite Primaria Generală a Capitalei

Aceste nereguli – obligații prevăzute de OUG 155/2001 în sarcina deținătorilor de animale de companie - au fost constatate, prima dată, de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. la mijlocul lunii martie, în cadrul unor acțiuni de informare cu privire la îndatoririle legale ce revin posesorilor de câini și pisici.

„Atunci, deținătoarea patrupedului a fost sancționată contravențional cu avertisment și i s-a pus în vedere ca, într-un termen rezonabil, să intre în legalitate. Zilele trecute, agenții Poliției Locale a Municipiului București au revenit pentru verificări și au constatat că niciuna dintre obligațiile legale nu fusese îndeplinită. În aceste condiții, pentru încălcarea art. 8 alin. 4 din Ordonanța de Urgență 155/2001, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, se menționează în comunicat.

În primele patru luni ale acestui an, polițiștii locali ai Serviciului Poliția Animalelor din cadrul DGPLCMB au sancționat contravențional peste 120 de deținători de animale de companie care nu au respectat obligațiile legale din domeniul protecției animalelor, valoarea amenzilor fiind de 34.300 de lei.

„Amintim că, proprietarii sau deținătorii de câini, persoane fizice sau persoane juridice, au obligația identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și se sancționează au amendă de la 5.000 la 10.000 de lei”, se arată în finalul comunicatului.

 

(sursa: Mediafax)

×