x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi pentru abuzuri

Amenzi pentru abuzuri

de Diana Scarlat    |    09 Mar 2010   •   00:00

Departamentul de Inspecţie Socială din cadrul Inspecţiei Muncii demarează o amplă verificare a respectării standardelor de calitate şi de cost ale serviciilor de asistenţă socială pentru persoane cu handicap. Se urmăreşte identificarea situaţiilor de abuz şi de neglijare asupra beneficiarilor.

Verificările se fac la nivel naţional, în perioada 9 martie-16 aprilie 2010. "Vor fi inspectate, în toate judeţele, unităţile de asistenţă socială care oferă servicii sociale pentru persoanele cu handicap. Prin această acţiune, echipele de inspecţie vor urmări modul în care sunt aplicate şi respectate prevederile legale în vigoare referitoare la furnizarea serviciilor sociale pentru persoanele cu handicap, iar în cazul în care vor fi constatate deficienţe, se vor aplica sancţiuni tuturor celor vinovaţi", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Muncii.

Inspectorii vor urmări şi modul de îndeplinire a recomandărilor formulate în urma misiunilor de inspecţie anterioare, nerealizarea acestora urmând a fi sancţionată drastic. Toate cazurile de abuz şi neglijare a persoanelor cu handicap, precum şi concluziile misiunilor de inspecţie vor fi prezentate după aprobarea raportului de sinteză.

×
Subiecte în articol: observator