x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amintiri de licean: Iliescu, la Spiru Haret

Amintiri de licean: Iliescu, la Spiru Haret

16 Feb 2009   •   00:00

Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a întâlnit ieri la Colegiul Naţional Spiru Haret cu 10 din foştii săi colegi de liceu, pentru a sărbători 60 de ani de la absolvire.



Cu această ocazie, Ion Iliescu a rememorat pentru ziarişti câteva momente de pe vremea când era licean. El a povestit că toţi au avut un şoc atunci când s-au reunit la 20 de ani de la absolvire. "Am fost o clasă sudată. Noi am fost un liceu numai de băieţi. Ne vedeam după 20 de ani. Ne despărţisem adolescenţi şi ne-am întâlnit bărbaţi, unii cu început de chelie, alţii cu burtă. De atunci, ne întâlnim în fiecare an, pe 15 februarie, de ziua patronului liceului", a spus Iliescu.

El şi-a amintit totodată şi un mo­ment din 1945 când, în clasa a IV-a fiind, împreună cu colegii săi, au vrut să-şi aleagă democratic comitetul de clasă. Cum nu era reglementat un astfel de sistem, au adresat o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei de atunci, pe care au publicat-o în ziarul "România liberă", în care expuneau ideea lor de alegere a comi­te­telor de clasă. "A doua zi, reacţia din şcoală a fost violentă. Am fost muştruluiţi de diriginte şi de directorul şcolii", a povestit Ion Iliescu.

×
Subiecte în articol: observator