x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANAF a confiscat de la case de amanet peste 3 kilograme de aur

ANAF a confiscat de la case de amanet peste 3 kilograme de aur

09 Noi 2022   •   21:00
ANAF a confiscat de la case de amanet peste 3 kilograme de aur

ANAF în ultima perioadă peste 3 kilograme de obiecte din aur de la firme specializate în creditare prin case de amanet și comerțul cu pietre și metale prețioase.

Potrivit unui comunicat al ANAF, în ultima perioadă inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat activitatea a 86 firme specializate în creditare prin case de amanet și comerțul cu pietre și metale prețioase.

Inspectorii au găsit abateri de la legislația fiscală și contabilă pentru sancționarea cărora au dispus amenzi contravenționale de 825.500 lei.

De asemenea, pentru încălcarea regimului metalelor preţioase şi pietrelor preţioase au fost confiscate peste 3 kg de obiecte din aur, cu o valoare estimată de piață de 706.440 lei.

ANAF dă ca exemplu o casă de amanet din Strehaia, județul Mehedinți, de unde au fost confiscate 1,58 kg de obiecte din aur cu o valoare estimată de 317.684 lei.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice atât modalitatea de fiscalizare a veniturilor obținute din activități de comerț cu amănuntul, cât și respectarea obligației de conectare a caselor de marcat electronice la sistemul informatic al ANAF și utilizarea acestora.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: anaf case de amanet aur