x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANAT vrea să atragă turiştii israelieni în Delta Dunării

ANAT vrea să atragă turiştii israelieni în Delta Dunării

de Agerpres    |    16 Sep 2012   •   12:20
ANAT vrea să atragă turiştii israelieni în Delta Dunării

Camera de Comert si Industrie Romania-Israel doreste sa promoveze Delta Dunarii in Israel, prima actiune de gen urmand sa aiba loc anul viitor.

'Delta Dunarii nu exista ca oferta turistica in Israel. Din pacate, nicio autoritate publica din Romania nu ia in consideratie faptul ca aceasta zona poate sa fie destinatia preferata de Israel. Romania este cunoscuta in Israel doar pentru Brasov si Sinaia. Si pentru ca Delta nu este cunoscuta deloc in Israel vrem sa facem o zi a Deltei in Tel Aviv', a anuntat duminica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania-Israel, Armand Schol, in timpul unei dezbateri pe tema turismului organizata de Consiliul Judetean Tulcea.

La randul sau, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii, Dan Matei Agathon, a afirmat ca sustine aceasta initiativa care se va concretiza anul viitor.

'Vom organiza o zi a Deltei in Tel Aviv. Acum suntem in discutii destul de avansate la Federatie pentru a trezi interesul operatorilor si in special a unor sindicate din Israel cu destinatia Delta Dunarii, o excursie de cinci zile', a declarat Dan Matei Agathon.

In timpul dezbaterii acesta a sustinut promovarea agresiva a Deltei Dunarii, chiar si in conditiile in care nu exista inca un studiu de impact asupra zonei, sustinand ca acesta urmeaza sa fie intocmit.

De asemenea, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania, Corina Martin, a declarat ca Delta Dunarii continua sa fie cea mai cautata excursie de o zi de turistii care ajung pe litoralul Marii Negre si a mentionat ca saptamana viitoare la Corbu (localitate din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, aflata in judetul Constanta), va avea loc Cupa Mondiala de Pescuit la Crap.

'La Corbu vor veni pentru trei zile peste 400 de persoane din 24 de tari care vor pescui 72 de ore. O zi invitatii nostri vor vizita Delta Dunarii', a mentionat presedintele ANAT, Corina Martin.

Consiliul Judetean Tulcea a organizat duminica dezbaterea 'Judetul Tulcea intre potential si perspective' la care au participat presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania-Israel, Armand Schol, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii, Dan Matei Agathon, operatori turistici din Tulcea, autoritati si asociatii din turism.

×