x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta in cazul copiilor romani disparuti in Franta

Ancheta in cazul copiilor romani disparuti in Franta

28 Feb 2004   •   00:00

Ministerul de Interne de la Bucuresti a deschis o ancheta pentru a afla adevarul in cazul celor 20 de copii romani disparuti misterios in Franta, in perioada 1991-1999.



Potrivit agentiei France Presse, ancheta nu a fost inca finalizata. Autoritatile de la Bucuresti au denuntat disparitia copiilor, luati in primire de asociatii "de binefacere " pentru a fi spitalizati in Franta. "Acesti binefacatori erau interesati in special de copiii cu grave malformatii. Masinaria era bine pusa la punct: minorii erau spitalizati la Paris, Marsilia si Toulouse, pentru 9-20 de zile", a explicat pentru AFP un responsabil din Ministerul de Interne. "Binefacatorii" faceau totul - spitalizarea copiilor, transportul - pe cheltuiala lor.
Insa, de la plecarea micutilor de acasa, parintii nu mai stiau nimic despre soarta lor. Cazul copiilor disparuti este in atentia autoritatilor romane de acum doi ani. "Le-am pierdut complet urma", a declarat zilele trecute, in fata Comisiei de Abuzuri, Gabriela Coman, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptii.

×
Subiecte în articol: observator