x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă în cazul unui copil de 9 ani bătut şi legat de către un coleg: "I-a pus cablul de gât şi l-a tras până s-a înroşit la faţă"

Anchetă în cazul unui copil de 9 ani bătut şi legat de către un coleg: "I-a pus cablul de gât şi l-a tras până s-a înroşit la faţă"

02 Noi 2013   •   19:15

Părinţii unui băiat de 9 ani de la şcoala din Drăgăneşti Vlaşca (Teleorman) susţin că fiul lor a fost bătut şi legat cu un cablu de către un coleg, care l-a fotografiat apoi şi a postat imaginile pe internet, în timp ce reprezentanţii Poliţiei şi ai Inspectoratului Şcolar spun că vor declanşa anchete, informează mediafax.ro.

Gheorghe Albu susţine că băiatul său, care este elev la şcoala din centrul comunei Drăgăneşti Vlaşca, este "terorizat" de către un coleg de clasă, care l-a a bătut şi l-a legat cu un cablu, apoi l-a fotografiat şi a postat imaginile pe o reţea de socializare.

"Fiul meu este terorizat de un coleg de clasă care îl pune să-i care ghiozdanul, iar când nu vrea îl ia la bătaie. Unul dintre aceste momente a ajuns pe Facebook. L-a dus pe copil în parc şi i-a pus un cablu de gât. Un alt copil mai mare a văzut, apoi au mers nişte fete să-l salveze şi le-a ameninţat băiatul acela şi pe ele. Practic, l-a trântit pe fiul meu jos, i-a pus cablul de gât şi l-a tras până s-a înroşit la faţă. L-a fotografiat legat şi a postat imaginile. Eu am aflat de la colegii lui ce s-a întâmplat", a declarat tatăl băiatului care ar fi fost agresat.

La rândul său, tatăl copilului acuzat respinge acuzaţiile şi spune că a fost vorba despre "o joacă de copii" şi că imaginile au fost şterse între timp de pe internet.

Şeful Poliţiei din Drăgăneşti Vlaşca, Mircea Moldoveanu, afirmă că la Poliţie nu a fost depusă nicio plângere în acest caz, dar că vor fi făcute verificări.

"Părinţii nu au sesizat verbal sau în scris Poliţia despre acest caz, pentru că altfel noi am fi început o anchetă. Vom face verificări, dar nu am fost sesizaţi", a declarat şeful Poliţiei din Drăgăneşti-Vlaşca.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman spun că, deşi nu au fost sesizaţi în acest caz, vor declanşa o anchetă.

"Am verificat situaţia la şcoala din Drăgăneşti Vlaşca, am vorbit cu doamna directoare, care mi-a spus că nu are cunoştinţă despre un asemenea eveniment şi că un astfel de incident nu i-a fost sesizat verbal sau în scris. Am verificat, de asemenea, la Poliţie şi la DGASPC dacă există sesizări despre acest caz, iar răspunsul a fost negativ. O să mă deplasez personal luni la acea şcoală pentru a verifica situaţia", a afirmat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, Valeria Gherghe. 

×
Subiecte în articol: violenta scoli teleorman