x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă MADR în scandalul 10.000 de lei pentru judecătoare

Anchetă MADR în scandalul 10.000 de lei pentru judecătoare

24 Feb 2016   •   11:04
Anchetă MADR în scandalul 10.000 de lei pentru judecătoare

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat ieri că a cerut Corpului de Control al instituției o anchetă în legătură cu suma plătită de MADR judecătoarei Camelia Bogdan, în 2014, în condițiile în care aceasta avea să se pronunțe în câteva zile în dosarul ICA, în care ministerul se constituise ca parte vătămată. Pentru o faptă asemănătoare, o judecătoare din Constanța a fost declarată incompatibilă.

„Am dispus Corpului de Control să analizeze. În acest moment n-am să vă dau un răspuns, dar sigur vom avea răspunsul”, a spus, ieri, ministrul Achim Irimescu, referitor la acest scandal în care este implicat magistratul de la Curtea de apel București. În urmă cu două săptămâni, o investigație a Grupului de Investigații Politice (GIP) a dezvăluit faptul că, în timp ce judeca dosarul ICA, magistratul a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), din bani împrumutați de această instituție de la BIRD, pentru a preda un curs în cadrul unui eveniment organizat de minister – faptă incompatibilă cu statutul de judecător. Totodată, magistratul a petrecut un sejur în Poiana Brașov, în cadrul programului finanțat de Ministerul Agriculturii.

A doua zi după ce Antena 3 a difuzat informația, Inspecția Judiciară a anunțat că s-a sesizat din oficiu în legătură cu acest caz.

Într-o speță similară, un magistrat din Constanța a fost declarat incompatibil, printr-o sentință pronunțată chiar de colegi ai Cameliei Bogdan de la Curtea de Apel București. În acest caz la indigo, judecătoarea Georgiana Pulbere a încheiat un contract civil cu o societate, obiectul fiind „elaborarea și susținerea suportului de curs de formare profesională în domeniul achizițiilor publice”, pentru care a încasat 1.370 de lei. Dacă Înalta Curte de Casație și Justiție va menține sentința, judecătorul va fi exclus din magistratură.

×
Subiecte în articol: camelia bogdan