x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta - Palatul Olanesti: Nu s-au furat obiecte de arta

Ancheta - Palatul Olanesti: Nu s-au furat obiecte de arta

de Octavian Herta    |    16 Mar 2006   •   00:00

In urma mai multor sesizari, printre care si cea a senatorului PRM Vladimir Dumitrescu, IJP Valcea a demarat un control la Palatul Olanesti - fosta vila de protocol a lui Nicolae Ceausescu.
Potrivit reclamantilor, imediat dupa Revolutie, din palat au disparut mai multe obiecte de patrimoniu, unele dintre acestea unicat, care s-ar afla acum in casele unor inalti demnitari. Concluziile controlului arata ca din Palatul Olanesti nu au disparut obiecte de patrimoniu, acestea aflandu-se la etajul II al imobilului. In sesizari se vorbea despre disparitia unor tablouri (printre care o schita a "Carului cu boi" al lui Nicolae Grigorescu, lucrari semnate Theodor Amman si unele din scoala flamanda), covoare, dar si piese de mobilier unicat.
Controlul s-a desfasurat pe baza unor evidente de la sfarsitul anilor ’80, de la inaugurarea vilei de protocol. Politistii valceni nu au suspiciuni ca bunuri de patrimoniu ar fi disparut din Palatul Olanesti. Asa ca dosarul ar putea sa se finalizeze cu o solutie de neincepere a urmaririi penale.

×
Subiecte în articol: observator palatul olanesti