x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta - Primarul din Chiajna, cercetat penal

Ancheta - Primarul din Chiajna, cercetat penal

de Iulia Barbu    |    Monica C. Andrei    |    20 Ian 2006   •   00:00
Ancheta - Primarul din Chiajna, cercetat penal

Mircea Minea, primarul Comunei Chiajna, este cercetat penal pentru tulburare de posesie si risca inchisoare de la unu la cinci ani.

Mircea Minea, primarul comunei Chiajna, este cercetat penal pentru tulburare de posesie si risca intre 1 si 5 ani inchisoare. Dezvaluirile Jurnalului National despre afacerile dubioase ale lui Minea au avut ecou.

Controversatul primar al comunei Chiajna, Mircea Minea, este cercetat de Inspectoratul de Politiei al Judetului Ilfov pentru savarsirea infractiunii de tulburare de posesie, fapta prevazuta si pedepsita de art. 220 din Codul Penal cu inchisoare de la unu la cinci ani. Este vorba despre dosarul 2659 din 27.12.2005, acuzatiile venind din partea Elenei Ionescu. Ea a revendicat doua terenuri, unul de 5.000 de metri patrati, din care a primit doar 2.200, iar al doilea tot de 5.000 de metri patrati, din care a luat doar 3.700. Restul au intrat si de data asta in patrimoniul asa-zis al Primariei Chiajna, patronat de Minea.

ABUZ IN SERVICIU. Primarul mai are o serie de procese cu locuitorii din Chiajna, pe care a vrut sa-i pacaleasca. Printre acestia se numara si familia Grigorescu, care se lupta de opt ani sa obtina un teren de 7.500 de metri patrati in zona in care se afla acum Stadionul din Chiajna.

"In 1998 am revendicat, prezentand si actele necesare, terenul care-mi revenea, iar in 2001 am primit un raspuns prin care eram informati ca spatiul respectiv facea parte din patrimoniul socio-cultural al comunei. Cu alte cuvinte, Minea a pus mana pe teren fara sa tina cont de faptul ca era revendicat inca din 1998", spune Maria Grigorescu. Pe terenul care apartinea familiei Grigorescu, Minea a facut un stadion, pentru a avea cu ce sa se laude in anumite emisiuni sportive.

Recent, Minea a propus familiei Grigorescu un alt teren, la schimb, numai ca, surpriza, era intr-o mlastina.

"Sunt in proces cu el, l-am acuzat pentru abuz in serviciu. Nu se poate sa ne dea un teren, la misto", mai spun oamenii.

ABUZ
"In 1998 am revendicat, prezentand si actele necesare, terenul care-mi revenea, iar in 2001 am primit un raspuns prin care eram informati ca spatiul respectiv facea parte din patrimoniul socio-cultural al comunei. "Cu alte cuvinte, Minea a pus mana pe teren fara sa tina cont de faptul ca era revendicat inca din 1998"
Maria Grigorescu - pagubita

AVEREA BARONULUI
Baronul din Chiajna a fost subiectul multor anchete publicate de ziarul nostru. Am aratat cum Minea a transformat retrocedarea de terenuri intr-o afacere proprie. El a luat de la fiecare proprietar care intra in posesia pamantului revendicat cateva sute sau chiar mii de metri patrati, invocand tot felul de motive neintemeiate. Mai mult, averea sa a crescut ca Fat-Frumos, intr-o zi cati altii-n zece. Oamenii din comuna spun ca edilul a pus mana chiar pe pamanturile care apartineau Doamnei Chiajna. Probabil, in semn de pretuire, edilul i-a ridicat Doamnei Chiajna o statuie de bronz, in care a investit patru miliarde de lei. El se mai poate lauda cu: o groapa de gunoi, o cofetarie pe care a amenajat-o intr-un fost sediu al Jandarmeriei, din banii locali, o fosta crescatorie de pui, un adapost pentru caini comunitari si multe alte terenuri. Interesant este ca DNA nu a facut nici o investigatie, cu toate ca am solicitat acest lucru. Nici Marian Petrache, fostul prefect de Ilfov pana la sfarsitul anului trecut, acum secretar de stat in cadrul Cancelariei primului-ministru, n-a miscat un deget pentru a face lumina in acest caz, cu toate ca a promis acest lucru.

×
Subiecte în articol: observator minea chiajna