x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta - Primele concluzii la Anina

Ancheta - Primele concluzii la Anina

de Gabriela Mladin    |    Adrian N. Ionescu    |    18 Ian 2006   •   00:00

In ancheta cazului tragediei de la Anina s-au dat ieri publicitatii, printr-un comunicat semnat de prim-procurorul Teodor Iordache, de la Parchetul Tribunalului Caras Severin, primele concluzii. Cei sapte mineri au murit intoxicati cu monoxid de carbon. Aceasta din cauza aprinderii gazului metan acumulat in galerii, posibil ca urmare a scurtcircuitarii unui cablu folosit la detonarea substantelor explozibile.

AJUTOARE. Copiii minerilor morti la Anina vor primi lunar, pana la implinirea varstei de 18 ani, o suma egala cu salariul minim pe economie, potrivit unei decizii a Ministerului Economiei si Comertului. Fiecare dintre familiile minerilor decedati va primi plata compensatorie pe care minerul ar fi incasat-o la eventuala desfacere a contractului de munca. Guvernul va decide ca toate familiile minerilor implicati in accident sa primeasca 14.000 RON, plus 1.000 RON pentru fiecare minor. (G. Mladin, A.N. Ionescu)

OMAGIU
Sase dintre victime au fost inmormantate ieri dupa-amiaza, in cimitirul nr. 1 din cartierul Sigismund din Anina. Cel de-al saptelea miner, Daniel Cristian Balan (29 de ani), va fi inmormantat separat.

×
Subiecte în articol: observator