x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Marga a demisionat din funcţia de preşedinte al ICR

Andrei Marga a demisionat din funcţia de preşedinte al ICR

17 Iun 2013   •   15:48
Andrei Marga a demisionat din funcţia de preşedinte al ICR
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
UPDATE 15:50 - Andrei Marga a demisionat de la conducerea Institutului Cultural Român, potrivit Antena3. Demisia lui Andrei Marga vine în contextul în care Comisiile reunite pentru cultură şi politică externă din Senat au cerut revocarea acestuia din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român.

..............................................

Comisiile reunite pentru cultură şi politică externă din Senat au cerut, azi, revocarea lui Andrei Marga din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român. Potrivit Mediafax, revocarea lui Marga se va afla pe ordinea de zi a plenului Senatului de marţi dimineaţă, a decis Biroul permanent al acestui for legislativ. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.

"În conformitate cu solicitarea făcută în Biroul Permanent (al Senatului, n.r) de lunea trecută, comisiile reunite de cultură şi politică externă au analizat situaţia documentelor prezentate de ICR, în conformitate cu legea, ne referim la raportul de activitate al ICR pe anul 2012 şi pe contul financiar pe 2012. (...) Am constatat că, pentru prima dată, o instituţie aflată în subordinea Senatului nu a respectat legea (...) În consecinţă, am supus votului comisiilor reunite aflate în cvorum propunerea ca, pentru a evita astfel de situaţii, conducerea operativă a Institutului Cultural Român, respectiv preşedintele ICR, Andrei Marga, şi cei doi vicepreşedinţi (Horia Gârbea şi Vladimir Simon, n.r.) să fie demişi. Această propunere a fost votată cu o largă majoritate, 11 voturi pentru, 4 împotrivă", a declarat preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin.

Preşedintele comisiei pentru cultură din Senat a declarat, luni, la finalul şedinţei, că Institutul Cultural Român nu a trimis raportul de activitate şi contul de execuţie bugetară pe anul 2012 până la data prevăzută de lege.

Întrebat de ce preşedintele ICR, Andrei Marga, nu a fost invitat la şedinţa comisiilor, Severin a spus că discuţia forurilor s-a bazat pe documentele oficiale, nu şi pe fondul activităţii instituţiei.

"Nu l-am invitat pe domnul Marga pentru că noi am discutat pe baza corespondenţei şi documentelor oficiale pe care le-am avut la dispoziţie. Nu am intrat pe fondul activităţii ICR, ne-am referit la modul în care a fost respectată legea în ceea ce priveşte rapoartele pe care ICR trebuia să le înainteze", a mai spus acesta.

Andrei Marga a fost numit la conducerea Institutului Cultural Român pe 11 septembrie 2012, prin vot în plenul Senatului.


×