x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii care vor fi disponibilizaţi de la Nokia vor primi plăţi compensatorii

Angajaţii care vor fi disponibilizaţi de la Nokia vor primi plăţi compensatorii

10 Oct 2011   •   09:28

Liderii de sindicat de la fabrica Nokia din comuna clujeana Jucu au avut, astazi, o noua runda de discutii cu reprezentantii Nokia Romania si au dat asigurari ca angajatii care vor fi disponibilizati vor primi plati compensatorii.

"Am avut o intalnire cu reprezentantii Nokia Romania, negocierile sunt de durata, nu se rezolva totul intr-o jumatate de ora. Vom mai avea intalniri pe toata durata lunii octombrie. Vreau sa dau asigurari ca angajatii care vor fi disponibilizati vor primi plati compensatorii, desi acestea nu sunt cuprinse in contractul colectiv de munca. Programul de acompaniament social al Nokia se va aplica si in Rominia. Cuantumul platilor compensatorii urmeaza sa fie stabilit dupa negocieri", a spus liderul sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcas, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, sindicalistii de la Jucu asteapta sa primeasca din partea colegilor lor din Bochum informatii privind negocierile purtate cu reprezentantii Nokia dupa inchiderea fabricii din Germania.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

×