x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angela - diva cu vocea cristalină

Angela - diva cu vocea cristalină

de Jurnalul National    |    26 Noi 2007   •   00:00
Angela  -  diva cu vocea cristalină

Angela Similea. S-a născut cu un har: o voce cu nuanţe de cristal. La 3 ani susţinea primele reprezentaţii pe o "scenă" inedită. Cănta in tramvai. Işi alegea special momentul: cănd in preajmă era mai multă lume... Moldelul său de dăruire?

O interpretă de excepţie: Maria Tănase care, la răndu-i, ştia să ofere publicului o părticică din sufletul său cănd apărea pe scenă. S-a format la clasa profesoarei Florica Orăscu, mentor al multor artişti remarcabili. In 1970, sorţii au hotărăt să participe la Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur" de la Braşov. Vocea sa specială a cucerit juriul, care i-a oferit Cerbul de Argint. De atunci, publicul o intămpină la urcarea pe scenă cu respect. O aplaudă in picioare, minute in şir, inainte de a cănta, iar ea face sufletul celor care o ascultă să tresară.

Compozitori celebri i-au incredinţat melodii de neuitat, care au ajuns pe buzele tuturor. Au compus special pentru Angela: George Grigoriu, Marcel Dragomir, Marius Ţeicu, Ion Cristinoiu, Cornel Fugaru, Marian Nistor, Ionel Tudor, Ovidiu Komornyik. Incununate, prin vocea sa cristalină, melodiile au devenit şlagăre...

In Ediţia de Colecţie de luni o veţi cunoaşte pe Angela Similea. Omul şi Artistul. Un artist de excepţie. O doamnă frumoasă şi zămbitoare, care intruneşte toate atributele feminităţii: eleganţă, graţie, spontaneitate şi umor fin.
Dacă vrei să o cunoşti in profunzime, trebuie să-i asculţi căntecele. Adevărata Angela Similea este in ele.

×
Subiecte în articol: observator