x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANGHEL RUGINĂ/Ultimul drum

ANGHEL RUGINĂ/Ultimul drum

22 Ian 2009   •   00:00

Rămăşiţele pământeşti ale economistului american de origine română Anghel Rugină au fost înhumate cu onoruri militare ieri, la Cimitirul Bellu Militar. 



Câteva zeci de persoane au participat la ceremonia de înhumare care a avut loc la capela cimitirului, alături de membri şi cunoscuţi ai familiei Rugină fiind prezenţi la ceremonie şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, precum şi academicianul Tudorel Postolache. "A fost un român plecat din Moldova, ajuns la Banca Naţională. A fost veteran de război, un om cu două doctorate, unul în România şi altul în străinătate, ajuns un economist de reputaţie internaţională. Îi aducem un ultim omagiu profesorului Anghel Rugină, dar îl omagiem şi ca om. Suntem siguri că opera dânsului, opera economică, dar nu numai, va răzbate prin ani, iar numele său, noi, cei de la Banca Naţională şi Academia Română, îl asociem cu cel al altui mare economist român, profesorul Chiriţescu", a declarat Isărescu.

Anghel Rugină, membru de onoare al Academiei Române, a murit la 14 decembrie 2008 în SUA, la vârsta de 95 de ani. La mormântul reputatului economist au fost depuse coroane de flori din partea BNR, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, Colegiului Economic Anghel Rugină din Vaslui, Primăriei Municipiului Vaslui.

×
Subiecte în articol: observator