x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANI a sesizat Parchetul în cazul unui director de școală acuzat că și-a angajat fiica în unitate

ANI a sesizat Parchetul în cazul unui director de școală acuzat că și-a angajat fiica în unitate

29 Dec 2021   •   10:40
ANI a sesizat Parchetul în cazul unui director de școală acuzat că și-a angajat fiica în unitate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la faptul că un director de școală din București și-ar fi angajat fiica în unitate.

Potrivit ANI, instituția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Directorul unei școli din Capitală este acuzat că „a îndeplinit acte prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat și aprobat contractele de muncă prin care fiica sa a fost angajată în cadrul Școlii Gimnaziale Herăstrău București”.

ANI a mai stabilit că directorul general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești și un agent de la Sectorul de Frontieră Isaccea, județul Tulcea, înregistrează diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate.

De asemenea, un funcționar public din cadrul Primăriei comunei Mihai Eminescu, județul Botoșani, este în conflict de interese administrativ, iar pentru alte cinci persoane ANI a stabilit că s-au afltat în stare de incompatibilitate.

Este vorba de un funcționar public în cadrul Primăriei Mușetești, județul Gorj, un consilier în cadrul Compartimentului juridic şi stare civilă al aparatului de specialitate al Primarului Hălăuceşti, județul Iași, un fost funcționar public în cadrul Ministerului Educației, un agent principal din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și un fost consilier asistent în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Negrilești, județul Galați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: agentia nationala de integritate