x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANI solicită confiscarea averii şefului Serviciului Permise din Argeş

ANI solicită confiscarea averii şefului Serviciului Permise din Argeş

de Veronica Micu    |    22 Ian 2009   •   00:00
ANI solicită confiscarea averii şefului Serviciului Permise din Argeş

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, astăzi, Curtea de Apel Piteşti, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, pentru confiscarea unor sume de bani şi a unei părţi din averea lui Vasile Voinea, comisar şef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, trimis în judecată în dosarul permiselor.



ANI s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş au acumulat averi ce depăşesc veniturile realizate. Astfel, potrivit Agerpres, ANI a cerut judecătorilor confiscarea a 9.750 euro şi 35.400 lei, aparţinându-i lui Vasile Voinea, deoarece provenienţa acestor sume nu poate fi justificată de acesta. Mai mult, Agenţia a solicitat stabilirea şi confiscarea unei cote-părţi de avere dobândită cu caracter nejustificat, în cuantum de 878.191 lei.



Nu ies socotelile

Din analiza declaraţiilor de avere, depuse de Vasile Voinea în perioada 2000-2008, precum şi a informaţiilor solicitate instituţiilor competente, a rezultat că, în declaraţia de avere depusă în 2004, nu este menţionată achiziţionarea şi înstrăinarea a două apartamente situate în municipiul Piteşti.
De asemenea, în declaraţia de avere, depusă în 2006, nu este menţionată înstrăinarea autoturismului BMW 318 D şi nici achiziţionarea şi radierea unui autoturism BMW X5. În privinţa veniturilor realizate, Voinea nu a menţionat în declaraţia de avere depusă în 2004 veniturile nete realizate din salarii, în sumă de 21.791 de lei, iar în declaraţia de avere depusă în 2006 sunt menţionate eronat veniturile nete realizate din salarii, în sumă de 30.000 de euro (aproximativ 102.000 de lei), faţă de suma de 28.012 de lei, conform Administraţiei Finanţelor Publice Piteşti, precum şi veniturile nete realizate din închirierea imobilelor în sumă de 67.000 de euro (aproximativ 227.800 de lei), faţă de suma de 47.492 de lei. ANI mai arată că, din verificările efectuate, "s-a constatat că valoarea averii dobândite de Vasile Voinea, în perioada 1995 - iunie 2008, a depăşit veniturile realizate şi declarate la organul fiscal în aceeaşi perioadă, rezultând o diferenţă vădită în sumă de 878.191 de lei", informează Agerpres.
Vasile Voinea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, împreună cu alţi 27 de angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual aflat în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

O nouă amînare a procesului
La Curtea de Apel Târgu Mureş trebuia să aibă loc, astăzi, o nouă înfăţişare în cazul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş, însă avocaţii apărării au formulat mai multe cereri de amânare, motivând că o parte dintre ei se află la un congres de specialitate la Bruxelles, informează Mediafax. Instanţa a decis amânarea termenului de judecată cu o zi, invocând principiul celerităţii judecării dosarelor, astfel că mâine va avea loc o nouă înfăţişare în acest proces.
În urmă cu o săptămână, când ar fi trebuit să înceapă judecarea pe fond a dosarului în care 28 de persoane sunt acuzate de DNA că ar face parte dintr-un grup organizat care a eliberat fraudulos permise auto, Curtea de Apel Târgu Mureş a decis amânarea pentru 22 ianuarie la solicitarea mai multor reprezentanţi ai apărării. La primul termen, care a durat mai bine de trei ore, o parte dintre avocaţi au cerut amânări din diverse cauze, iar doi dintre inculpaţii judecaţi în libertate au solicitat instanţei să le acorde termen pentru a-şi angaja apărători. În pofida protestelor unora dintre avocaţi, care au invocat timpul scurt pentru pregătirea apărării şi volumul mare de muncă, judecătorul Mihaela Creţu a fixat pentru 22 ianuarie noul termen de judecată.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 28 de persoane, din care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş. Procurorii anticorupţie au dispus în cauză instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale tuturor inculpaţilor (exceptaţi fiind Florin Stoica şi Marian Stancu), pentru ca instanţa să dispună confiscarea specială a sumelor de bani primite sau date ca mită.

×
Subiecte în articol: romania permise