x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANOFM: Toate diplomele obţinute prin cursurile pentru şomeri sunt valabile şi se pot recupera de la Agenţiile judeţene, chiar după 20 de ani!

ANOFM: Toate diplomele obţinute prin cursurile pentru şomeri sunt valabile şi se pot recupera de la Agenţiile judeţene, chiar după 20 de ani!

de Diana Scarlat    |    21 Noi 2012   •   10:15
ANOFM: Toate diplomele obţinute prin cursurile pentru şomeri sunt valabile şi se pot recupera de la Agenţiile judeţene, chiar după 20 de ani!

Toţi cei care au absolvit cursurile organizate, de-a lungul timpului, de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă trebuie să ştie că şi le pot recupera oricând, în cazul în care nu le mai au sau nu le-au ridicat, la absolvire.

Cei care au obţinut o astfel de calificare, din 1993 până astăzi, nu mai au nevoie de alte cursuri şi de alte diplome, chiar dacă au trecut foarte mulţi ani de când au obţinut calificările. Trebuie doar să se adreseze Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi să ceară un duplicat al diplomei. Diplomele obţinute în urma cursurilor de calificare pentru şomeri sunt valabile şi pot fi folosite la angajare, chiar şi dacă respectivele cursuri au fost făcute în anii '90. Un astfel de caz înregistrează AJOFM Prahova, care a primit o solicitare pentru ridicarea unei diplome obţinute în anul 1993 de către unul dintre primii absolvenţi ai cursurilor pentru şomeri. “În urma verificărilor întreprinse, am identificat faptul că diploma domnului G.G.D., obţinută după absolvirea cursului de ospătar-bucătar-barman, în anul 1993, se află în arhiva AJOFM Prahova şi poate fi ridicată în baza unei solicitări a titularului, la instituţia menţionată”, precizează oficialii ANOFM. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) mai arată că îşi pot recupera diplomele de la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Fprţei de Muncă (AJOFM) toţi cei care au absolvit cursuri de formare profesională atât în perioada 1993-1998, prin oficiile de forţă de muncă ale Direcţiilor generale de muncă şi protecţie socială judeţene, cât şi după 1 ianuarie 1999, prin AJOFM.

×