x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANSVSA intensifică controalele în minivacanţa de Sfânta Maria pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare

ANSVSA intensifică controalele în minivacanţa de Sfânta Maria pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2024   •   16:00
ANSVSA intensifică controalele în minivacanţa de Sfânta Maria pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare

Controalele şi măsurile pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare vor fi intensificate în minivacanţa de Sfânta Maria, în contextul unui flux mare de turişti şi a creşterii rulajului de marfă în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic, a anunţat marţi Autoritatea Naţională Sanitară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"Autoritatea Naţională Sanitară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus controale în minivacanţa de Sfânta Maria, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, la aceste acţiuni de control participă, alături de medicii veterinari, şi inspectori de specialitate din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene/Municipiului Bucureşti şi a circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO).

Conform ANSVSA, principalele aspecte vizate în cadrul acţiunilor tematice, desfăşurate în scopul asigurării unui nivel ridicat de protecţie a turiştilor, sunt reprezentate de: verificarea respectării cerinţelor de igienă la nivelul spaţiilor utilizate pentru depozitarea, prepararea, prelucrarea şi comercializarea produselor alimentare, a cerinţelor de igienă şi sănătate privind personalul lucrător, verificarea respectării cerinţelor privind materiile prime şi ingredientele, produsele alimentare prelucrate, programele de autocontrol, respectiv existenţa procedurilor bazate pe principiile Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP), trasabilitate şi evitarea de practici frauduloase.

Astfel, echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, împreună cu instituţiile partenere, vor efectua controale la festivaluri, la evenimente (târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult, hramuri bisericeşti) la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române şi în toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre, "pentru realizarea dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare".

"ANSVSA supraveghează în permanenţă operatorii din industria alimentară, prin derularea activităţilor specifice, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure, contribuind la protejarea sănătăţii publice şi, implicit, o minivacanţă în condiţii de siguranţă alimentară", se mai spune în comunicat.

AGERPRES

×