x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Intervenţia lui Băsescu e un autodenunţ clasic de încălcare a Constituţiei

Antonescu: Intervenţia lui Băsescu e un autodenunţ clasic de încălcare a Constituţiei

24 Mar 2013   •   01:07
Antonescu: Intervenţia lui Băsescu e un autodenunţ clasic de încălcare a Constituţiei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că reacţia publică a preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte Convenţia PDL reprezintă "un autodenunţ privind încălcarea Constituţiei" timp de nouă ani.

"Intervenţia de la capătul acestei zile a domnului Băsescu se încadrează clasic într-un autodenunţ de încălcare a Constituţiei, pentru că domnul Băsescu ne spune, ne spusese şi ceva mai devreme în discursul său de la Convenţie, dar ne mai spune încă o dată, că a făcut parte până acum, că a condus dirijat PDL într-un partid politic din România, ne spusese mai devreme că i-a pus miniştri, ne spusese mai devreme că i-a decis politicile guvernamentale. (...) Traian Băsescu a mărturisit chiar agresiv în seara asta că vreme de 9 ani a încălcat Constituţia", a declarat Antonescu, într-o intervenţie la Antena 3, citată de Mediafax.

Liderul PNL a evitat să se pronunţe în favoarea sau împotriva iniţierii unei proceduri de suspendare din funcţie a şefului statului, însă a ţinut să sublinieze faptul că nu liberalii ar fi fost cei care au iniţiat acest demers în 2012.

Preşedintele Băsescu a fost prezent sâmbătă dimineaţă la Convenţia Naţională a PDL, la care fusese invitat, şi a susţinut un discurs în faţa delegaţilor.

×