x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anul viitor, pentru construcţia de locuinţe prin ANL se va aloca o sumă dublă faţă de cea din 2008

Anul viitor, pentru construcţia de locuinţe prin ANL se va aloca o sumă dublă faţă de cea din 2008

18 Noi 2008   •   00:00

Bugetul alocat programului de construire a locuinţelor s-ar putea dubla până anul viitor, a declarat Borbely Laszlo, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.



"Acest fapt s-a discutat într-o primă lectură la şedinţa de guvern de săptămâna trecută, urmând ca o decizie finală să fie luată în curând", a spus ministrul.
Borbely a mai afirmat că, începând din 2009, locuinţele ANL închiriate de mai mult de cinci ani vor putea fi cumpărate. "Cel puţin 7.000 de tineri vor putea cumpăra apartamente ANL. Chiar dacă numai jumătate dintre ei vor decide să-şi achiziţioneze apartamentul în care, momentan, stau cu chirie, peste 60 de milioane de euro vor ajunge în bugetul Ministerului. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru construirea de noi blocuri ANL", a adăugat ministrul.

El consideră că sprijinirea tinerilor este prioritară, "obiectivul fiind oferirea de mai multe posibilităţii de achiziţionare a unor apartamente la un preţ cât mai scăzut cu putinţă". Pe lângă programul de subvenţionare a primei locuinţe în valoare de 20%, va fi iniţiat un program de credit ipotecar, care va face posibil ca tinerii să achiziţioneze locuinţe la preţuri mai avantajoase.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei a alocat în acest an, aproximativ 100 de milioane euro pentru construirea unor locuinţe.

×
Subiecte în articol: observator