x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunţ de ULTIMĂ ORĂ din partea Ministrului Muncii! Ce se va întâmpla cu pensiile şi salariile. Noutăţi despre RECALCULARE, impozit şi deducerile personale

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ din partea Ministrului Muncii! Ce se va întâmpla cu pensiile şi salariile. Noutăţi despre RECALCULARE, impozit şi deducerile personale

30 Oct 2017   •   08:11
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ din partea Ministrului Muncii! Ce se va întâmpla cu pensiile şi salariile. Noutăţi despre RECALCULARE, impozit şi deducerile personale

Ministrul Muncii dă asigurări că pensiile şi salariile nu vor scădea. Lia Olguța Vasilescu a explicat, aseară, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, de la Antena 3, măsurile pe care Guvernul Tudose le va lua în scurt timp, după ce noul cod fiscal va intra în vigoare. 

Potrivit ministrului, salariul minim pe economie creşte de la 1.450 de lei la 1.550 de lei, punctul de pensie se majorează la 1.100 de lei, impozitul pe venit scade de la 16 la 10%, iar deducerile personale pentru cei cu salarii mici cresc cu 60%.

În plus, Lia Olguţa Vasilescu a confirmat şi reducerea contribuţiilor sociale şi trecerea lor în sarcina salariaţilor.

"Ce am promis, că punctul de pensie va creşte, s-a realizat şi anul acesta. Veţi vedea în proiecţia bugetară că şi anul viitor va fi o creştere a punctului de pensie", a spus Vasilescu. 

Ministrul a explicat care sunt măsurile importante pentru români.

"Pornind de la 1900 de lei salariul minim care va fi de anul viitor, se scad 35%, care sunt contribuțiile și ajunge la 1235 de lei ventul. De aici încep să se adauge deducerile. Deducerile pentru fiecare copil înseamnă 160 de lei. Deducerile se aplică până la 3600 de lei.

Legea salarizării creşte foarte mult salariile medicilor. Creşte gradual, în funcţie de vechimea pe care o au, în funcţie de sporuri.

Câți dintre salariații din sănătate au citit această lege? Ca să știe 78% dintre ei că le scad salariile? I-am văzut, a fost o campanie descentrată a celor de la Federația Solidaritatea Sanitară, în care le-au prezentat oameniilor tot felul de fluturași că vor avea sporuri de 1%. Dacă citiți această lege o să vedeți că este o minciună sfruntată, nu se pune problema de așa ceva”, a spus ministrul.

"Nu am văzut niciun medic care să apere legea salarizării, în condițiile în care vorbim despre salarii de 3.000 de euro. În schimb, am văzut foarte mult personal auxiliar din sănătate care nu au fost de acord", a mai spus ministrul Muncii.

×
Subiecte în articol: lia olguta vasilescu