Zeci de polițiști au căutat o fată din județul Sălaj, care a sunat la 112 și a spus că a fost sechestrată, dar nu poate oferi informații despre locul unde se află, pentru că are fața acoperită. În final, apelul s-a dovedit a fi fals.
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, fac cercetări într-un dosar penal deschis pentru infracțiunea de lipsire de libertate, ca urmare a unei sesizări făcute prin 112, luni după-amiaza, prin care o copilă anunța că a fost sechestrată.
De fapt, fata a apelat 112 şi a relatat că este sechestrată într-o locuinţă, însă nu poate oferi informaţii suplimentare, deoarece faţa i-a fost acoperită.
După această convorbire, copila nu a mai putut fi contactată.
„Pentru găsirea acesteia au fost angrenaţi 26 de poliţişti de la mai multe structuri. Verificările efectuate de polițiști au dus, marți, 16 iunie, la identificarea apelantei, în persoana unei adolescente de 13 ani, din județul Sălaj. Aceasta a recunoscut că nu a fost victima vreunei infracțiuni și că, la data respectivă, a apelat în glumă la 112. Apelul a fost efectuat de pe telefonul mobil al părinţilor”, au transmis, miercuri, reprezentanții Poliției Sălaj.
Potrivit acestora, în momentul în care a sunat la 112, copila şi-a dat un alt nume decât cel real.
În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, cercetările urmând a fi extinse şi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.
Polițiștii din Sălaj fac apel la cetățeni să nu inducă în eroare organele judiciare, deoarece, conform articolului 268 din Codul Penal, sesizarea penală, făcut prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(sursa: Mediafax)