x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apel pentru incetarea conflictelor politice universitare

Apel pentru incetarea conflictelor politice universitare

25 Mar 2004   •   00:00

Alegerile pentru Consiliul Profesoral al Facultatii de Medicina „Carol Davila" din Bucuresti starnesc dispute chiar si la zece zile dupa consumarea acestora.

In legatura cu alegerile pentru Consiliul Profesoral al Facultatii de Medicina „Carol Davila" din Bucuresti, profesorul doctor Mihai Voiculescu, seful Centrului de Medicina Interna - Nefrologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, este de parere ca „analiza la nivelul universitatii a ceea ce s-a intamplat inainte si dupa alegeri ar fi mai productiva decat un razboi al declaratiilor in presa".

DECLARATII. Profesorul Voiculescu considera ca „o parte din conflictele politice actuale, premergatoare alegerilor, par sa se fi mutat si in lumea universitara si acest lucru nu face bine, intrucat compromite credibilitatea si respectul de care au nevoie cadrele didactice in activitatile cu studentii. Avem nevoie de un climat de liniste, de incredere, de disciplina universitara, pentru care ne-am dedicat viata. Sunt foarte necajit, deoarece aceste discutii ne discrediteaza in ochii studentilor in mod ireparabil".

ALEGERI. Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila" din Bucuresti si-a ales saptamana trecuta membrii Consiliului Profesoral. Din cei 190 de candidati inscrisi au fost alese 49 de cadre universitare. Un loc in Consiliul Profesoral este foarte mare, pentru ca numai din aceasta pozitie se poate spera la fotoliul de rector, decan sau la unul in Senatul UMF. Acesta este motivul pentru care, de mai bine de o saptamana, in universitatea bucuresteana, atmosfera a devenit tensionata.
Magda Marincovici

×
Subiecte în articol: observator