x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vești bune pentru fermieri! APIA a deblocat plățile

Vești bune pentru fermieri! APIA a deblocat plățile

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   21:08
Vești bune pentru fermieri! APIA a deblocat plățile
Sursa foto: Hepta

APIA a autorizat la plată pentru fermieri, în această săptămână, suma de aproximativ 1,5 miliarde de lei, care reprezintă intervențiile de plăți directe, ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum și măsurile de dezvoltare rurală.

APIA a deblocat plățile, iar în această săptămână a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, care reprezintă intervențiile de plăți directe, ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum și măsurile de dezvoltare rurală, a anunțat vineri, pe pagina sa de Facebook, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

”Astfel, fermierilor din sectorul vegetal le intră în conturi 528.160.723,12 lei, iar celor din sectorul zootehnic, 964.245.374,84 lei”, a menționat Barbu.

”Pentru sectorul vegetal sunt plăți directe decuplate, ecoschema PD 04 - practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, ANT-uri, precum și măsuri de dezvoltare rurală care vizează mediul și clima, agricultura ecologică sau zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice. Plățile pentru sectorul zootehnic vizează sprijinul cuplat pe venit la vaci de lapte, carne de vită, ovine și caprine”, a mai arătat Barbu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: apia bani fermieri