x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape un milion de lei pentru sprijin consular şi evacuarea românilor din Libia

Aproape un milion de lei pentru sprijin consular şi evacuarea românilor din Libia

23 Feb 2011   •   14:13

Guvernul a decis alocarea a 900.000 lei pentru sprijin consular şi evacuarea cetăţenilor români din Libia, ambasada României din Tripoli primind până în prezent 220 cereri de evacuare din partea românilor aflaţi în această ţară, a anunţat, miercuri, ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Alocarea fondurilor a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Ministrul de Externe a declarat anterior că 80 de cetăţeni români din Libia au plecat marţi din această ţară, iar o cursă charter a Tarom este în pregătire pentru a ajunge în cursul zilei, sau joi, la Tripoli pentru noi evacuări.

Ministrul a mai spus că pe lângă cei 80 de români care au părăsit Libia marţi mai există un grup care a plecat din această ţară cu un avion bulgar.

Potrivit reprezentanţilor MAE, este vorba despre un grup de patru persoane, toţi ajungând în ţară cu bine.

În ceea ce priveşte cursa pregătită pentru a pleca în această ţară, ministrul a spus că este vorba despre un avion de mari dimensiuni şi că operaţiunea va fi efectuată pe cheltuiala Guvernului.

Din evidenţele Ambasadei României, în Libia se află un număr de aproximativ 500 de cetăţeni români.

Până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Tripoli au fost înregistrate 450 de cereri de asistenţă consulară şi informaţii din partea cetăţenilor români care se află în Libia. Dintre acestea, 220 au fost solicitări de informaţii privind modalitatea de părăsire a zonei.

Numeroase ţări, între care Franţa, Germania, Olanda, Marea Britanie, Statele Unite sau China, au anunţat, marţi, că trimit avioane şi nave în Libia pentru a-şi repatria cetăţenii, în urma violenţelor din această ţară.

Violenţele izbucnite în timpul revoltei împotriva regimului libian s-au soldat cu 300 de morţi, dintre care 242 sunt civili şi 58 sunt militari.

×