x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arad: Trei oameni au fost trăsniţi, unul a murit!

Arad: Trei oameni au fost trăsniţi, unul a murit!

de Andrei Ando    |    12 Iun 2009   •   00:00

Situaţie fără precedent în judeţul Arad. Trei persoane au fost trăsnite, iar una şi-a pierdut viaţa din pricina fulgerului care a lovit-o în frunte şi a ieşit prin fluierul piciorului.

Furtunile abătute asupra zonei de vest nu au iertat în furia lor nici judeţul Arad. Bilanţul trecerii vijeliei a adus pe lângă pagube materiale importante, şi tragedii umane. În doar două zile, două familii din localităţi foarte apropiate, Zăbrani şi Lipova, s-au confruntat cu dezastrul fulgerelor şi trăsnetelor. Miercuri, Marcela Juvan (40 ani) din Chesinţ (com. Zăbrani) se afla cu vacile în câmp, când un fulger şi-a dus până la capăt finalitatea zguduitoare.

Femeia a rămas şocată de zig-zagul apocaliptic ce a răzbătut până în locul în care se afla. La scurt timp a fost chemată Ambulanţa. Cumnatul declară că "a fost internată în spital în stare de şoc, cu tensiunea extrem de scăzută şi palpitaţii cardiace, dar acum şi-a revenit, doar că a mai rămas sub observaţii".

Nu acelaşi deznodământ l-a avut joi, Valeria Lupulescu (54 ani) din Lipova. Femeia se afla împreună cu soţul ei pe deal, la sapă. Pe drumul de întoarcere spre casă, după "Crucea lui Bocu" - aşa cum declară un sătean, un fulger puternic a atins sapa pe care aceasta o ţinea pe umăr. Sub puterea străfulgerării, femeia s-a prăbuşit moartă la pământ, iar bărbatul, de asemenea, a căzut.

"Omul s-a sculat ameţit şi s-a uitat după femeia lui. A găsit-o căzută şi a tras de ea s-o ridice. Atunci a văzut că nu mai avea suflare..." Soţii Lupulescu sunt pensionari pe caz de boală şi au trei copii. Aşteptau venirea fiicei şi băiatului din străinătate, motiv pentru care Valeria s-a grăbit să termine săpatul în deal şi să-şi dedice apoi tot timpul copiilor pe care-i aştepta cu sufletul la gură. Nu a mai apucat. Vecinii sunt deosebit de şocaţi.

"Sunt nişte oameni foarte cumsecade, muncitori, chiar dacă erau mai bolnavi..." De neînţeles de ce, chiar şi în condiţii meteo neprielnice, anunţate din timp, oamenii ignoră aceste atenţionări, care, iată, nu uită niciodată să-şi ia obolul de suflete.

×
Subiecte în articol: observator