Anchetatorii audiază, astăzi, în urma percheziţiilor din Capitală, 26 de persoane, printre care agenţi de poliţie şi angajaţi de la SMURD şi Ambulanţă, în cazul cărora a fost începută urmărirea penală, după ce ar fi luat mită de la reprezentanţii unor firme de pompe funebre.
Dosarul a fost constituit ca urmare a unei sesizări a Ministerului Sănătăţii
Ministerul Sănătăţii a primit sesizări privind firme de pompe funebre care erau anunţate despre accidente, de către angajaţi SMURD şi SABI, precum şi de poliţişti, înainte ca decesul să fie declarat, pentru datele transmise luând între 500 şi 600 de lei, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.
"Am primit aceste sesizări de câteva luni. Era vorba de unele firme de pompe funebre care erau anunţate despre un posibil deces înainte ca acesta să se fi produs, adică să fi fost declarat decesul de către medici", a declarat, luni, pentru Mediafax secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.
Raed Arafat a precizat că, din păcate, datele proveneau de la angajaţi de la Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, Serviciul de Ambulanţă Bucureşi - Ilfov (SABI) şi poliţişti, iar aceştia primeau în schimb sume între 500 şi 600 de lei.
Secretarul de stat a mai spus că aşteaptă rezultatele anchetatorilor cu privire la acest caz.
Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu, a declarat, pentru Mediafax, că sprijină ancheta autorităţilor, pentru rezolvarea acestui caz, cu atât mai mult cu cât faptele comise de angajaţi ai instituţiei sunt interzise prin regulamentul intern şi fişele de post.
"Conducerea SABI sprijină ancheta autorităţilor competente ale statului în acest caz. Regulamentul intern şi fişa postului interzic aceste fapte", a spus Alis Grasu.