x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat.: Pandemia nu a trecut

Raed Arafat.: Pandemia nu a trecut

13 Mai 2021   •   21:00

Când românii se vor vaccina în proporție de 60 – 70 la sută e posibil să ne putem întoarce la normalitatea de dinainte de pandemie, a declarat, joi, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

Întrebat, joi, la Antena 3, când ne întoarcem la normalitatea de dinainte de pandemie, șeful DSU, dr. Raed Arafat a spus că putem atinge acest deziderat când vaccinarea va fi de 60 – 70 la sută.

„Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat. Și aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situație bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă (putem – n.r.) să vedem că începe să crească”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

El a spus că vaccinarea este „obligatorie și extrem de necesară” pentru a scăpa de pandemie.

„Obligatorie pentru cine dorește, nu înseamnă că luăm oamenii și îi obligăm. Obligatorie pentru a ieși către situația de normalitate”, a precizat Arafat, punctând că vaccinarea anti-COVID este voluntară.

Arafat a mai spus că vaccinându-ne în număr mare, se poate ajunge la a nu se mai purta mască nici în spațiile închise.

„Cu cât acceptăm, ne vaccinăm și avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate și ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spațiile închise și să nu ne mai uităm la aspectele cu distanțele și cu toate aceste aspecte. Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei”, a mai spus Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: raed arafat