x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat: măsurile recomandate ar trebui să fie considerate obligatorii

Arafat: măsurile recomandate ar trebui să fie considerate obligatorii

22 Mar 2020   •   07:42
Arafat: măsurile recomandate ar trebui să fie considerate obligatorii
Sursa foto: captura Antena 3

Măsurile recomandate în ordonanța militară comunicată sâmbătă seara de ministrul de Interne Marcel Vela ar trebui să fie considerate de cetățeni drept obigatorii, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Arafat, spune că prevenirea rămâne cea mai importantă apărare împotriva extinderii epidemiei de coronavirus, amintind de faptul că mulți români au ieșit la picnic sau în drumeţii, pentru că vremea a fost frumoasă.

„Am fost necesitaţi să emitem şi un mesaj prin RO-ALERT să reamintim oamenilor de situaţia în care ne aflăm, chiar dacă nu este o situaţie critică, dar prevenirea, totuşi, rămâne, linia cea mai importantă de apărare împotriva acestei boli. Rugămintea noastră către toţi, chiar dacă, prin ordonanţa militară emisă astăzi, recomandăm unele măsuri în timpul zilei, consideraţi-le ca şi cum ar fi fost obligatorii”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a făcut un apel la comportament responsabil, la evitarea plecărilor şi la respectarea tuturor indicaţiile autorităţilor.

Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat noi măsuri pentru limitarea epidemiei de coronavirus, cuprinse într-o ordonanță militară, printre care interdicții de circulație și interzicerea intrării străinilor în țară.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Marcel Vela coronavirus