x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Arătaţi contractul cu firma Luxten!"

"Arătaţi contractul cu firma Luxten!"

de Jurnalul National    |    17 Aug 2007   •   00:00
"Arătaţi contractul cu firma Luxten!"
Sursa foto: Karina Knapek/

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, i-a cerut ieri, intr-o conferinţă de presă, primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, să prezinte public contractele pentru iluminatul Bucureştiului, incheiate cu firma Luxten.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, i-a cerut ieri, intr-o conferinţă de presă, primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, să prezinte public contractele pentru iluminatul Bucureştiului, incheiate cu firma Luxten, şi cele pentru salubrizarea oraşului. El a susţinut că in aceste documente ar putea fi identificate achiziţii la preţuri nejustificat de mari, făcute "in dauna" bucureştenilor.

EXEMPLE. Potrivit lui Vanghelie, valoarea contractului cu firma Luxten, incheiat in perioada in care primar general era Viorel Lis, s-a ridicat in şapte ani la suma de şapte miliarde de euro. Preşedintele PSD Bucureşti a susţinut că, şi in cazul salubrizării Capitalei sumele incasate de firme pentru prestarea serviciilor ar fi prea mari. Vanghelie a dat exemplul deputatului PD Cezar Preda, care ar avea interese in cazul REBU şi care ar căştiga anual, impreună cu un alt coleg de partid, milioane de euro din serviciile de salubrizare.

Edilul Sectorului 5 a arătat că, in cazul in care aceste contracte nu vor fi prezentate public, va face demersurile legale pentru a se intămpla acest lucru sau chiar le va prezenta el, personal, cu comentariile de rigoare.

×
Subiecte în articol: observator