x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arcul de Triumf, panou publicitar

Arcul de Triumf, panou publicitar

de Toma Roman Jr    |    28 Feb 2008   •   00:00
Arcul de Triumf, panou publicitar

MONUMENT ISTORIC BATJOCORIT DE FUNCŢIONARI NEGHIOBI ŞI GEAMBAŞI
Arcul de Triumf este împopoţonat cu afişe publicitare ilegale, care ne anunţă că Puiu Popoviciu, onorabilul ginere al fostului nomenclaturist Ion Dincă, îşi deschide un soi de mall, unde vom putea comite distracţii în timp ce crăpăm rafinat. Deasupra banner-ului domnului latifundiar, compania de electricitate Enel a trântit o ditamai pânză cauciucată, din care suntem luminaţi cum că primăria ne va pune beculeţe pe arc. Toate afişele au la bază un acord abuziv al şefului de la monumente.


PAPUAŞI MODERNI ● Cireaşa luminoasă de pe tort
Cu acordul directorului Departamentului de Monumente din cadrul Primăriei Capitalei, Florin Necula, Arcul de Triumf a fost împopoţonat peste noapte cu afişe publicitare ilegale.


De multă vreme mă intrigă stâlpii de electricitate din Bucureşti. Nu ei în sine, ci imaginaţia oamenilor româneşti care lipesc pe ei diverse chestii; de la anunţuri prin care suntem anunţaţi că un cetăţean forează puţuri de mică şi mare adâncime până la cugetări politice anonime care vor să inflameze poporul sau servicii de cunnilingus gratuit oferit doamnelor corpolente.


IMORTALIZARE. Un cititor de-al nostru a trecut ieri pe lângă Arcul de Triumf şi, plictisindu-se la stop, a tras o poză monumentului. Îl felicităm pentru idee, fiindcă aşa am putut să aflăm şi noi că domnul Puiu Popoviciu, onorabilul ginere al fostului nomenclaturist Ion Dincă (zis Teleagă), îşi deschide în curând un soi de mall, unde vom putea comite distracţii în timp ce crăpăm rafinat, başca ne vom putea înţoli de acolo.


Ca o cireaşă pe tortul constituit de Arc, deasupra bannerului domnului latifundiar, compania de electricitate Enel a trântit şi ea o ditamai pânza cauciucată, din care suntem luminaţi cum că primăria ne va pune beculeţe pe Arc. Adică, în curând, ne vom putea distra de minune când vom trece pe acolo, ca un trib de papuaşi dotaţi cu oglinjoare, prin bunăvoinţa domnului Videanu. Aiurelile astea sunt plasate strategic, pe traseul participanţilor la Summit-ul NATO, aşa că dl Popoviciu s-o fi gândit că George Bush jr, amator de dansuri cu liberienii, o să vină să tragă o periniţă şi la mall-ul lui.


PROPUNERI. Aşteptăm plini de interes să vedem o reclamă la cine ştie ce reţea de sex-shop-uri atârnată de clopotniţa Patriarhiei şi un banner care să spună cum putem găsi ghiuluri în putini cu brânză telemea de o anumită marcă pe Monumentul Eroului Necunoscut. Fiindcă tot e liber botul calului lui Mihai Viteazu de la Universitate, poate că ar fi rentabil să se lipească acolo un panou publicitar la "pasta de dinţi Cristal, face dinţii ca de cal".


Va fi "curăţat" până la summit

Afişele montate pe Arcul de Triumf sunt ilegale, pentru că n-au autorizaţie de la Primăria Sectorului 1, pe teritoriul căreia se află monumentul. Există doar un acord al directorului Departamentului de Monumente din cadrul Primăriei Capitalei, Florin Necula, dar care n-are în acest caz nici o valoare. Informaţia a fost comunicată şi firmei în cauză, dar evident, ca în alte cazuri, nu s-a ţinut cont, iar băieţii au trecut la montat. Interesant este cum un director al monumentelor îşi dă acordul pentru amplasarea unor panouri publicitare tocmai pe Arcul de Triumf. Inspectorii de la Sectorul 1 au somat ieri firma de publicitate, cerându-i urgent dezafectarea monumentului, mai ales că în zona Kiseleff nu pot fi amplasate afişe publicitare. Cât despre schela pusă pe Arc, aceasta trebuie să dispară până la summit-ul NATO. "S-a montat schela pentru investigaţii privind modalităţile de înlocuire a medalioanelor cu cele iniţiale şi prelevări de piatră în vederea completării documentaţiei proiectului, documente solicitate prin avizul Ministerului Culturii. Schela va fi demontată de pe monument cu ocazia Summit-ului NATO, ce are loc în perioada 2.04.-4.04.2008", a ţinut să precizeze Florin Necula. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat căva accepta pe Arcul de Triumf doar un afiş cu imaginea monumentului, nimic altceva.
Monica Andrei Capatos

×
Subiecte în articol: observator triumf arcul triumf arcul