x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Armaghedonul politiei gorjene

Armaghedonul politiei gorjene

25 Feb 2005   •   00:00

Gorjenii apeleaza la Internet, in incercarea de a demasca tentaculele mafiei din interiorul politiei. Un site anonim, "rasarit" zilele trecute, il desfiinteaza pe seful IPJ Gorj, comisarul Constantin Nicolescu.

CRISTIAN VASILCOIU, AURA STOENESCU

DENUNTATORUL. Clement Mocanu, client obisnuit al PNA
Mai mult, Nicolescu este acuzat ca tergiverseaza dosarele penale ale omului de afaceri romano-american Clement Mocanu, pentru ca acesta i-ar fi renovat casa de la tara a socrului sau.

IN CORZI. Un site aparut zilele trecute pe Internet (www.cica-justitie.go.ro) ii incrimineaza pe sefii IPJ Gorj si ii acuza de musamalizarea unor dosare penale, precum cele ale omului de afaceri romano-american Clement Mocanu. Despre seful IPJ Gorj, comisarul Constantin Nicolescu - denumit "Caracatita" - , se spune ca ar fi numit ofiteri compromisi in fruntea celor mai importante servicii din subordine, tocmai pentru a-i putea manipula. Autorii anonimi ai site-ului demasca si motivele pentru care comisarul Nicolescu ar tergiversa dosarele lui Mocanu (denuntatorul fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie): casa socrului sefului IPJ Gorj, situata in comuna Danciulesti, ar fi fost renovata pe cheltuiala romano-americanului.

PARCHETUL IA POZITIE. Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, magistratul Emil Mota, sustine insa ca nu poate fi vorba despre o tentativa de musamalizare a dosarelor penale ale lui Clement Mocanu si invoca sumedenia de expertize dispuse, precum si complexitatea cauzelor drept motive de prelungire a duratei de solutionare a acestora. "Pana acum am inregistrat si trimis la politie trei dosare penale pe numele lui Clement Mocanu, dar nici unul nu a fost solutionat. Este vorba despre dosarul format prim conexarea altor sase, in care sunt cercetati Clement Mocanu, Nicolae Mischie, Relu Stefanoiu si multi altii. Al doilea dosar se refera la firmele Tajibo si ARC, la ambele fiind administrator. El a folosit bunurile si creditele ARC-ului, unde era coactionar la firma sa personala, Tajibo. Al treilea dosar a venit de la PNA, in el fiind vorba despre o casa pe care Mocanu a vandut-o sindicatelor miniere (conduse de Marin Condescu - n.r.) din Oltenia si CNLO, dupa care a obtinut renovarea sa fara licitatie. In acelasi dosar se cerceteaza cazul hotelului de la Ranca, apartinand sindicatelor miniere, pentru a se vedea daca Mocanu a primit mai multi bani decat valoarea reala a lucrarilor. De asemenea, se cerceteaza modul cum s-au realizat niste inchideri de mina cu fonduri externe de firmele sindicatelor, OLSRMIN si MINPREST, pentru ca exista suspiciunea ca nu s-au executat lucrarile de inchidere de mina subterana, ci s-au construit doar niste ziduri care inchid gurile de mina si atat, dar banii s-au incasat pentru toate lucrarile. Dosarele se afla la politie si am fost asigurat ca vor fi finalizate cat de curand", a declarat prim-procurorul Emil Mota.

ACUZE
Mocanu e cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu, pentru ca a primit si facut lucrari la Casa Ganescu, casa de protocol a Consiliului Judetean Gorj si ca a primit bani publici pe lucrari partial efectuate, multe din materialele care apar in documente nefiind gasite pe teren. Contactat telefonic, Clement Mocanu a declarat ca nu-l mai mira nimic cand e vorba de Gorj, ca nu a vazut site-ul, dar il va consulta, dupa care ne va prezenta un punct de vedere. Ulterior nu a mai fost de gasit. Nici inspectorul-sef al IPJ Gorj nu a comentat in vreun fel pana acum acuzele care i se aduc. Comisarul Cornelia Micu, purtator de cuvant al IPJ Gorj, a declarat ca in cursul zilei de astazi va fi prezentat un punct de vedere oficial in legatura cu acest subiect.
×
Subiecte în articol: observator gorj clement mocanu clement mocanu