x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arsenal confiscat de polițiști: 88 de arme și peste 1.200 de cartușe

Arsenal confiscat de polițiști: 88 de arme și peste 1.200 de cartușe

07 Apr 2022   •   09:18
Arsenal confiscat de polițiști: 88 de arme și peste 1.200 de cartușe

Polițiștii au confiscat miercuri, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național 88 de arme letale și neletale, dar și peste 1.200 de cartușe.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii au efectuat, miercuri, la nivel național, 33 de acțiuni și 207 controale pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase.

Dintre acestea, în domeniul armelor, au fost derulate 29 de acțiuni și 174 de controale, în urma cărora au fost indisponibilizate sau confiscate: 88 de arme (1 armă letală, deținută ilegal, 74 de arme neletale supuse autorizării, deținute ilegal, 6 arme letale, deținute legal, și 7 arme neletale supuse autorizării, deținute legal), 1.276 de cartușe, deținute legal, de diferite calibre, un dispozitiv de stocare a imaginilor redate de camerele de supraveghere, 3 camere de supraveghere portabile și 1 dispozitiv de ochire pe timp de noapte.

De asemenea, au fost constatate 19 infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată.

Polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 9 persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj cinegetic.

A fost suspendată activitatea unei persoane juridice, având calitatea de armurier autorizat, pentru 3 luni și au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.000 de lei.

De asemenea, au fost dispuse 23 de măsuri administrative de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor supuse autorizării.

În domeniul protecției mediului și materiilor explozive, au fost desfășurate 4 acțiuni și 33 de controale, fiind constatate 3 infracțiuni.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de eliminare a 23.000 de kilograme de ulei uzat, au fost indisponibilizate sau confiscate 12 recipiente conținând mercur, de aproximativ 150 de grame, precum și 31 de articole pirotehnice.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: arsenal