x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asasinul de la coafor face victime colaterale: şeful Direcţiei Medicale din MAI a fost demis

Asasinul de la coafor face victime colaterale: şeful Direcţiei Medicale din MAI a fost demis

de Mara Raducanu    |    12 Mar 2012   •   15:03
Asasinul de la coafor face victime colaterale: şeful Direcţiei Medicale din MAI a fost demis

Iata ca dupa crima de la coaforul Per­la au iesit la iveala mai multe nere­guli privind imprejurarile in care atacatorul Gheorghe Vladan a fost angajat in Ministerul de Interne (MAI). Ga­briel Berca, ministrul de Interne, a anuntat luni ca, in urma anchetei Corpului de Control al Ministerului, l-a demis pe seful Directiei Medicale din cadrul MAI, Venceron Vlas­cea­nu, in locul acestuia fiind imputerni­cit Cornel Manoil Mandrut. Ministe­rul de Interne a sesizat Parchetul des­pre neregulile gasite in cazul an­ga­jarii lui Gheorghe Vladan in cadrul MAI.

'Am primit rezultatele contro­lu­lui privind imprejurarile in care Gheor­ghe Vladan a fost incadrat ca per­sonal contractual in MAI si ulterior trecut in corpul agentilor de po­li­tie. Pot sa va spun ca angajatii Cor­pu­lui de Control al MAI au facut ve­ri­ficari la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament si la Policlinica MAI si au constatat o serie de nere­guli cu privire la aplicarea normelor in­terne ale resurselor umane. In cazul Vladan nu au fost respectate prevede­ri­le interne primite de la Directia Ge­ne­rala de Management si Resurse Umane privind actualizarea situatiei pe­rsonale a angajatului. La 29 iulie 2011, in urma solicitarii scrise de a ac­tua­liza datele pe linie de resurse umane, raspunsul directiei medicale s-a referit la cu totul alte aspecte decat cele solicitate.'

Ministrul Berca a anuntat si ca ancheta Corpului de Control a relevat nereguli la concursul de angajare a lui Gheorghe Vladan in minister, in anul 2006. Potrivit lui Berca, in 2007, atunci cand Vladan a fost incadrat ca agent de politie, de la dosarul bar­ba­tului lipsea fisa postului, iar el nu de­tinea permis de conducere catego­ria D. 'In organizarea concursului de angajare ca personal contractual in luna februarie 2006, nu au fost res­pec­tate cerintele legale, neexistand fisa postului corespunzatoare functiei pe care urma sa o ocupe.

Aceeasi si­tua­tie s-a constatat si in dosarul con­cu­rsului desfasurat la data de 4.10.2007, in care lipsea fisa postului pentru functia de agent, conducator au­tospecial. In plus, acesta nu in­de­pli­nea conditiile necesare participarii la concurs, pentru ca nu detinea permis categoria D' (n.r. – pentru au­to­ve­hiculele destinate transportului de per­soane, avand mai mult de opt lo­curi pe scaune, in afara locului con­du­catorului). Gabriel Berca a mai de­clarat ca a cerut verificarea tutu­ror detinatorilor de arme letale, inclusiv a politistilor, dar si o verificare a angajatilor pe posturi din sursa externa. Luni, 5 martie, ora 17:30, Gheorghe Vla­dan a deschis focul in coaforul de la Perla, ucigandu-si sotia, pe ca­s­­ie­ra salonului si ranind alte sase persoane.

Sunt cercetati si ofiteri ai Sec­tiei 14 Politie – unde sotia lui Vladan a depus plangere in care informa ca sotul sau o ameninta cu moartea, si ca acesta detinea o arma.

Vladan, 'ferit' de disponibilizarile MAI
In urma unei solicitari a Jurnalului National, Biroul de Presa al MAI a precizat ca, 'incepand cu data de 1 noiembrie 2007 pana la data de 15 martie 2009, persoana la care faceti referire (n.r. – Gheorghe Vladan) a fost in­cadrata agent si numita in functia de conducator autospeciale la Baza Centrala de Asigurare Tehnica si Misiuni. Ulterior, pana la 26 iulie 2010, aceasta a fost incadrata in aceeasi functie, respectiv de conducator autospeciale la Directia Economico-Administrativa. Ca urmare a reorganizarii unitatii, pana la 1 decembrie 2010, Vladan a fost pus la dispozitia Directiei Gene­rale Logistice si a desfasurat activitati de conducator autospeciale. In­ce­pand cu data de 1 decembrie 2010, a fost incadrat conducator autospecia­le la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu «Dr Nicolae Kretzulescu» Bucuresti. In perioada 15 martie 2006 –1 noiembrie 2007 a fost incadrat, din sursa externa, ca personal contractual la Baza Centrala de Asigurare Tehnica si Misiuni a MAI si numit in functia de muncitor calificat (pana la 1.09.2006), respectiv sofer (de la 1.09.2006 pana la 1.11.2007)'.

×