x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ascundeti gropile, vine Ion Iliescu!

Ascundeti gropile, vine Ion Iliescu!

11 Mar 2004   •   00:00

Apropiata vizita a presedintelui Iliescu la Satu-Mare grabeste campania de reparare a strazilor din oras. Locuitorii orasului reclama zilnic starea dezastruoasa a drumurilor.

Primaria Satu-Mare a stabilit ieri cu firma Constructii Drumuri lista cu strazile din oras care vor fi reparate cu prioritate. In cadrul unei intalniri intre primarul Viorel Solschi si directorul Constructii Montaj, Stelian Popa, s-a decis ca lucrarile de plombare sa inceapa cel mai tarziu la sfarsitul acestei saptamani. Mult mai optimist decat primarul, Stelian Popa a afirmat ca daca vremea va permite, angajatii sai vor iesi la munca inca de astazi. Tot ieri, cele doua parti au cazut de acord si asupra tarifelor pentru lucrarile de reparatii, Constructii Drumuri acceptand o crestere a acestor tarife doar prin indexarea cu rata inflatiei.

Plombe in termen scurt

Viorel Solschi a cerut firmei Constructii Drumuri "lucrari de calitate si executate in termen scurt", primaria fiind presata de locuitorii orasului, care reclama zilnic starea dezastruoasa a drumurilor. Totodata, primarul mai are la dispozitie doar doua saptamani pana la vizita la Satu-Mare a presedintelui Ion Iliescu si vrea sa puna la punct strazile pe care va trece presedintele. Astfel, Stelian Popa a declarat ca va incepe lucrarile de plombare cu intersectia dintre strazile Stefan cel Mare si Iuliu Maniu.

Soferii ameninta cu proteste

Daca nu se va grabi cu reparatul strazilor, primarul risca sa se confrunte cu un protest al soferilor din Satu-Mare. Sindicatul acestora ameninta ca va declansa actiuni de protest, daca primaria nu va repara cat mai repede strazile din municipiu. Soferii sunt nemultumiti de starea proasta a drumurilor si spun ca niciodata strazile din Satu-Mare nu au fost atat de proaste. Liderul Sindicatului soferilor, Dan Burulea, a declarat ca inainte de declansarea unor actiuni de protest, doreste sa aiba o intalnire cu primarul Viorel Solschi, dar spune ca este presat de membrii de sindicat, a caror nemultumire este in continua crestere.
( CRINA DUNCA )

×
Subiecte în articol: observator