În România, şi bunele intenţii sunt ignorate sau, şi mai rău, boicotate. O fac cu sârg autorităţile sucevene, în frunte cu pedelistul Gheorghe Flutur, care a găsit resurse să scrie cu oi pe nişte dealuri sau să-i organizeze primiri fastuoase ministrului Elena Udrea, care descalecă din ce în ce mai des în judeţ pentru promovarea turismului în zonă, dar nu şi pentru a face un acoperiş deasupra capului unor copii loviţi de soartă.
Au făcut-o în locul lor părintele Arhimandrit Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din municipiul Rădăuţi, şi mai mulţi credincioşi. Pornind de la situaţia precară a copiilor orfani şi abandonaţi de după 1990, conducerea Mănăstririi Bogdana a întocmit un proiect de construcţie a unui Aşezământ pentru Copii. În 2001, după primirea autorizaţiei, au început lucrările de construire a aşezământului. Până în prezent, lucrările sunt executate în proporţie de 80%-85%. Aşezământul are în componenţă 13 vile pentru copii, două blocuri, o biserică, o clopotniţă, şase ateliere şi o sală de sport. Pentru autoaprovizionare, lângă aşezământ s-a înfiinţat o microfermă (cu porci, oi, vaci, păsări).
Biserica din centrul aşezământului a fost sfinţită la 4 octombrie 2009 şi va deservi trei cartiere din împrejurimi. Astfel, venirea credincioşilor la biserică, în mijlocul copiilor, cât şi deplasarea copiilor la şcolile din Rădăuţi vor ajuta la integrarea micuţilor în societate.
Pe parcursul anilor au fost primite prin ordonanţă de guvern mai multe sume de bani pentru sprijinirea construcţiei, dar de trei ani a încetat orice finanţare, chiar dacă inţial a existat o înţelegere între Mănăstirea Bogdana şi autorităţile locale, judeţene şi guvernamentale pentru proiectul de la Aşezământul de Copii. Lucrările au fost finanţate de Mănăstirea Bogdana cu ajutor, în parte, de la stat şi în cea mai mare parte cu ajutorul anumitor oameni de afaceri prin sponsorizări şi donaţii. Pentru o mai bună desfăşurare a Aşezământului de Copii, Mănăstirea Bogdana a pus la dispoziţie întreaga bază materială şi a constituit Fundaţia Umanitară "Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie".
Din păcate, Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Local Rădăuţi nu înţeleg să sprijine o astfel de acţiune şi nu dau avizele necesare de funcţionare. Probabil, un asemenea complex nu prezintă interesul pe care l-ar fi avut un hotel destinat turiştilor atraşi de frumuseţea Bucovinei promovate de Flutur & Udrea.