x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asistenta Florentina Cârstea rămâne în arest

Asistenta Florentina Cârstea rămâne în arest

de Violeta Fotache    |    30 Sep 2010   •   00:00
Asistenta Florentina Cârstea rămâne în arest

Acuzată că este responsabilă de moar­tea a şase bebeluşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, asistenta medicală Florentina Daniela Cîrstea şi-a pierdut joi speranţa de a ieşi din arestul preventiv.



Tribunalul Bucureşti a admis recursul declarat de procurori împotriva hotărârii prin care magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 hotărâseră să o pună în libertate sub control judiciar. În susţinerea cererii, procurorul de şedinţă a su­bliniat că moartea celor şase bebeluşi s-a produs ca urmare a faptului că asistenta a părăsit salonul timp de 12 mi­nute.

Procurorul a mai arătat că dincolo de fapta sa, asistenta a avut o atitudine oscilantă pe parcursul anchetei, astfel că aceasta prezintă în continuare un pericol pentru or­di­nea publică şi că se impune men­ţi­nerea ei în stare de arest. Apărătorul asistentei a susţinut contrariul, făcând totodată trimitere la mustrările de conştiinţă pe care le are inculpata, care „mereu se gân­deş­te la faptul că dacă ar fi fost în salon la momentul izbucnirii incendiului ar fi putut suna la 112 şi i-ar fi putut salva pe acei bebeluşi". Nu a convins, iar Tribunalul a hotărât ca asistenta să rămână arestată.


×
Subiecte în articol: observator