x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astra Uniqa plăteşte haosul din turn

Astra Uniqa plăteşte haosul din turn

de Elena Stan    |    29 Feb 2008   •   00:00

Compania aeriană Tarom a încasat 5 milioane de dolari, reprezentând jumătate din banii ce urmează să-i primească de la Compania de asigurări Astra-Uniqa pentru aeronava BOEING 737-300, distrusă în accidentul aviatic petrecut pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” la data de 30 decembrie 2007.

Pentru Tarom


Compania aeriană Tarom a încasat 5 milioane de dolari, reprezentând jumătate din banii ce urmează să-i primească de la Compania de asigurări Astra-Uniqa pentru aeronava BOEING 737-300, distrusă în accidentul aviatic petrecut pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” la data de 30 decembrie 2007. “Pentru a compensa pierderile suferite de Tarom, Astra-Uniqa şi Willis au colectat de la reasigurători prima parte din despăgubire. Următoarea tranşă urmează să fie, de asemenea, virată imediat după finalizarea procedurii de colectare a sumelor de pe piaţa de reasigurare”, a spus Gabriela Rusu, director de marketing al companiei de asigurări.

 

Aeronava a fost distrusă după ce a lovit o maşină de întreţinere, uitată pe pistă de cei din turnul de control. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime, deşi la bordul aeronavei ce urma să decoleze spre staţiunea egipteană Sharm El Sheikh avea la bord 117 pasageri. Comisia de anchetă a Ministerului Transporturilor a constatat că accidentul a fost produs din cauza autorizării eronate în rulajul aeronavei fără să fie asigurată eliberarea pistei, întreruperii mari în activitatea de control al traficului şi deficienţei de comunicare în vederea eliberării pistei.

×
Subiecte în articol: observator