x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenţie unde parcaţi în Sectorul 1!

Atenţie unde parcaţi în Sectorul 1!

de Monica Andrei Capatos    |    15 Mai 2009   •   00:00

De astăzi, vor fi ridicate şi maşinile din Sectorul 1 parcate pe trecerile de pietoni, pe spaţiile verzi, în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ, precum şi cele staţionate pe trotuar care nu asigură un spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonală.



"Mult timp am susţinut că nu-i poţi cere omului să parcheze regulamentar decât dacă îi asiguri şi numărul necesar de locuri de parcare. De aceea, în Sectorul 1 nu s-au ridicat maşini până acum. Dar nu pot să mai tolerez indolenţa multora dintre şoferi care, din comoditate sau, mai rău, din lipsă de spirit civic, îşi parchează maşinile pe treceri de pietoni, spaţii verzi sau trotuare atunci când li se oferă variante de parcare", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

CINE GREŞEŞTE ŞI PLĂTEŞTE
Pe lângă sancţiunea contravenţională aplicată de Poliţia Rutieră, şoferii vor mai plăti şi taxa de ridicare - 200 lei, de transport - 200 lei, de depozitare vehicul - 300 lei/zi, de depozitare vehicul care depăşeşte 3,5 tone - 400 lei/zi. Cei sancţionaţi îşi vor putea recupera maşinile de luni până vineri, între orele 8:00 şi 22:00, şi sâmbătă de la 8:00 la 14:00, din Aleea Mateloţilor nr. 31-43. (

×
Subiecte în articol: trafic