x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare de călătorie în Franța!

Atenționare de călătorie în Franța!

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2023   •   16:40
Atenționare de călătorie în Franța!

Circulația feroviară, transportul public și zborurile vor fi perturbate marți, în toată Franța, din cauza unei greve generale, avertizează Ministerul de Externe din România, care a emis un avertisment de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că marți, 6 iunie, va fi o grevă generală. Protestul va perturba circulația feroviară națională, locală și internațională.

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat din cauza modificării traseelor unor linii de transport, ca urmare a demonstrațiilor din orașe.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei de transport pentru informații despre trafic.

Controlorii aerieni sunt mobilizați de sindicate pentru a se alătura apelului la grevă, ceea ce va perturba orarul curselor aeriene. Direcția Generală pentru Aviația Civilă (DGAC) a solicitat companiilor aeriene, cu ocazia precedentelor greve, anularea anumitor zboruri. Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale curselor prin SMS, anunță MAE.

Federația transportatorilor rutieri se va mobiliza cu această ocazie, ceea ce poate provoca blocaje ale unor drumuri. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris, a precizat MAE.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atentionare calatorie franta