x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au fost reluate operațiunile pentru salvarea oilor de la bordul navei care s-a scufundat parțial în Portul Midia

Au fost reluate operațiunile pentru salvarea oilor de la bordul navei care s-a scufundat parțial în Portul Midia

25 Noi 2019   •   09:55
Au fost reluate operațiunile pentru salvarea oilor de la bordul navei care s-a scufundat parțial în Portul Midia
Sursa foto: Sursă: Captură video ct100

Luni dimineaţă au fost reluate operaţiunile pregătitoare pentru salvarea şi degajarea oilor de la bordul navei Queen Hind, scufundată parţial şi eşuată la marginea şenalului navigabil al pasei de acces din Portul Midia, duminică, 24 noiembrie, după plecarea de la cheu cu 14.600 de animale vii la bord, informează ISU Dobrogea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, luni au fost reluate operaţiunile la nava Queen Hind pentru a pregăti redresarea navei pe chilă dreaptă în vederea degajării căilor de acces către punţile inferioare, pentru salvarea animalelor rămase în viaţă, până la această oră fiind recuperate în viaţă doar 32 de oi.

"În această dimineaţă se acţionează, în primul rând pentru degajarea mărfurilor de pe puntea superioară, probabil baloţi cu furaje, pentru uşurarea navei şi începerea operaţiunii de punere pe chilă dreaptă, pentru a o remorca către cheul portuar. Astăzi se întruneşte Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde reprezentanţii autorităţilor şefii armelor vor decide planul de acţiune, în continuare, precum şi ce soluţie se va adopta cu animalele de la bord" - a declarat Anamaria Stoica, pentru AGERPRES.

Agenţia Română pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) acţionează în Portul Midia cu trei nave, 40 de marinari şi opt scafandrii iar ISU Dobrogea sprijină acţiunea, coordonată de Căpitănie, cu 10 salvatori.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, duminică, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, a informat Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Constanţa.

Conform sursei citate, apelul de urgenţă a fost primit la ora 11,51, prin dispeceratul 112, fiind solicitată intervenţia pentru salvarea echipajului de la bord şi a unui marinar căzut în apa Portului Midia.

Marinarul căzut peste bord a fost salvat de către autorităţile portuare, atât el, cât şi colegii săi preluaţi de pe navă fiind aduşi în siguranţă, la cheu, de către angajaţii Căpităniei Portului Midia. Marinarul recuperat din apă a primit îngrijiri la ţărm, dar a refuzat transportul la spital.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Portul Midia nava scufundata