x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au reînceput protestele anti-Chevron. Bârlădenii spun NU exploatării gazelor de şist

Au reînceput protestele anti-Chevron. Bârlădenii spun NU exploatării gazelor de şist

07 Sep 2012   •   18:03
Au reînceput protestele anti-Chevron. Bârlădenii spun NU exploatării gazelor de şist

Cateva sute de persoane din Barlad si din mai multe localitati limitrofe protesteaza impotriva exploatarii gazelor de sist prin metode neconventionale de catre compania americana Chevron.

Participantii la mitingul organizat de reprezentantii Grupului de Initiativa al Societatii Civile Barlad marsaluiesc pasnic, avand in mana lumanari si candele aprinse, iar pe fundal se aud cantece religioase.

La actiune participa reprezentanti ai bisericii si ai societatii civile alaturi de cetateni simpli care au afisat pancarte cu mesajele: "Nu impotriva fracturarii hidraulice!", "Nu exploatarii gazelor de sist!","Fracturare hidraulica= cutremur" sau "Foc si pucioasa, la robinet la tine acasa!".

Spre deosebire de actiunile de protest anterioare, la cea programata vineri seara nu au mai venit in numar mare reprezentanti ai clasei politice, singurul politician participant la protest fiind de aceasta data liberalul Dumitru Boros.

45 de jandarmi au asigurat masurile specifice de ordine publica, in cooperare cu cadre ale Politiei municipiului Barlad si ale Politiei Locale.

Un miting impotriva exploatarii gazelor de sist a fost organizat la Barlad in luna martie si a adunat peste 5.000 de participanti din toate categoriile sociale, de la elevi si preoti, pana la angajati din fabrici si reprezentanti ai administratiei publice locale sau politicieni. La sfarsitul lunii aprilie aproximativ 8.000 de participanti au protestat din nou impotriva exploatarii gazelor de sist de catre Compania Chevron.

×