x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au "spălat" aproape 3 milioane de euro

Au "spălat" aproape 3 milioane de euro

03 Feb 2011   •   14:15

11 persoane sunt cercetate de DIICOT şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR pentru spălare de bani, complicitate la spălare de bani, evaziune fiscală şi contrabandă. Poliţiştii au descoperit că aceştia sunt implicaţi în efectuarea de transferuri în străinătate a unor sume mari de bani, provenite din evaziune fiscală şi contrabandă pe teritoriul României.

Reţeaua a transferat aproximativ 2.800.000 de euro în Turcia, de unde apoi banii plecau, de cele mai multe ori prin intermediul sistemului bancar, în conturile din ţările solicitate de clienţii reţelei. Fiecare dintre membrii, spun poliţiştii, avea propria reţea infracţională. Banii erau transportaţi prin curier către celula din Turcia. 
Ieri, poliţiştii DCCO însoţiţi de jandarmi au efectuat 6 percheziţii domiciliare şi au adus în faţa procurorilor pentru audieri 4 persoane din cele 11 suspectate de spălare de bani. În urma percheziţiilor, au fost descoperite documente şi înscrisuri care atestă schimbul valutar al unor mari sume de bani provenite din externalizarea valutei prin circuite ilegale.

Procurorii au instituit 6 sechestre asiguratorii asupra a 3 terenuri, 2 apartamente, 35.000 de euro, 13.500 USD şi 105.000 lei, aparţinând suspecţilor. (A.S.)

×